O maskelerin bir zararı daha ortaya çıktı!

Uzmanlar siyah maskelere karşı uyarıyor. Virüsü tutabilen doğru maskenin ortasında 'meltblown' adındaki filtre olması gerekiyor. Siyah renkli nano maskeler ise tıbbi amaçlı değil aksesuar olarak kullanılabilir.

 O maskelerin bir zararı daha ortaya çıktı!

Koronavirüs salgınında 'Virüs geçirmeyen', 'antibakteriyel', 'yıkanabilir bez' ya da 'nano maske' adı altında çok sayıda maske vatandaşın kullanımına sunuldu. Uzmanlar doğru maske kulanımı ve seçiminin nasıl olması gerektiği konusunda uyardı.

Adana Eczacı Odası Başkanı Mürsel Yalbuzdağ, virüsü tutabilen doğru maskenin ortasında 'meltblown' adındaki filtre olması gerektiğini belirterek, "Bu filtreye sahip 3 katmanlı cerrahi maskelerin yüzde 95'e kadar koruyucu özelliği var. Siyah renkli nano maskeler ise tıbbi amaçlı değil aksesuar olarak kullanılabilir, yasaklanmalıdır" dedi.

Yalbuzdağ, tüm katmanında da 'spunbond' kumaş kullanılan tıbbi maskelerin ise yüzde 90'a kadar virüsten koruduğunu açıkladı. Vatandaşların tercih etmesi gereken doğru ve sağlıklı maskenin özelliklerini uygulamalı olarak anlatan Başkan Mürsel Yalbuzdağ, şöyle konuştu:

"Koruyuculuk düzeyi yüksek olan üç katlı ve özel kumaştan yapılan, ortasında meltblown denilen filtre olan cerrahi maskelerin kullanılması gerekiyor ki gerçek anlamda virüsü tutsun, engellesin."