Ocak 2021'den itibaren 1976 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar 18 bin 502, 1 Ocak 2021'den itibaren ise 1976 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ocak 2021'den itibaren 1976 terörist etkisiz hale getirildi

Akar, Bakanlıkta "Gaziler Günü" dolayısıyla düzenlenen programda, Sakarya Meydan Muharebesi'nde kazanılan zaferin ardından Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de gazi ve mareşal unvanı verildiğini hatırlattı.

Türk milletinin tarih boyunca vatan söz konusu olduğunda kahramanca çarpışmaktan, canını feda etmekten çekinmediğini belirten Akar, vatanın en kutsal emanet olduğuna işaret etti. Bakan Akar, "vatan", "şehitlik" ve "gazilik" kavramlarının Türk milletinin nazarında derin anlamlar taşıdığını söyledi.

Şehit ve gazilerin de vatan, millet, bayrak sevgisinin ölümsüz abideleri, Türk kahramanlığının ve fedakarlığının gurur timsali, Türk ordusunun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilham kaynağı olduğunun altını çizen Akar, şehitlerle gazilerin milli varlığın güvencesi, birlik, bütünlük ve kardeşliğin temel taşları olduğunu kaydetti.

Hulusi Akar, 21. yüzyıl güvenlik ortamının yeniden şekillendiğini, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiğini, bu değişim sürecinde yaşanan belirsizlik, risk, tehdit ve tehlikelerin Türkiye'nin güvenliğini yakından ilgilendirdiğini vurguladı.