"Oğluna borcum var" diyerek dolandırdı

İstanbul Sultangazi'de yaşanan bir dolandırıcılık olayı pes dedirttirdi. Yaşlı kadını 'oğluna borcum var' diyen adam sahte banknotları verdiği kadından gerçek paraları aldı.

"Oğluna borcum var" diyerek dolandırdı

Sultangazi ilçesinin Yunus Emre Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddiaya göre, “Oğlun Mehmet Kurnaz'a borcum var ödemeye geldim” diyerek Hediye Kurnaz’ın evine gelen dolandırıcı, yaşlı kadını kandırarak eve girdi.

Dolandırıcı, Hediye Kurnaz’a hepsi 200 liralık olan sahte banknotlardan oluşan parayı verdi ve borcunun bin 600 lira olduğunu söyledi. Dolandırıcı daha sonra yaşlı kadından bozdurma bahanesiyle 2 bin 800 lirayı alıp evden ayrıldı. Yaşlı kadın diğer oğlu Hıdır Kurnaz’a durumu anlatınca dolandırıcılık ortaya çıktı.

Hıdır Kurnaz, paraların sahte olduğunu fark etti ve durumu polise bildirdi. Polis ekipleri dolandırıcı yakalamak için harekete geçti.

Hediye Kurnaz olayı şöyle anlattı: “Ben mutfaktaydım. Dedi ki ‘Ben Mehmet Kurnaz’ın arkadaşıyım. Benim ona borcum var gelip vereceğim. Kapıyı açarsan geleceğim parasını vereceğim’ dedi. Geldi ben kapıyı açtım. Geldi eve parayı çıkardı. Parayı saydı ‘Sen de benim paramı ver’ dedi. Aldım parayı adamın önüne koydum. Adam aldı cebine koydu. O da bana sahte para vermiş. Verdiğim para 2 bin 800 liraydı."

Oğul Hıdır Kurnaz ise kısa süre önce yurt dışından geldiklerini belirterek bu yüzden dolandırıcıların hedefi olduklarını söyledi.

Kurnaz, “Annem geldi ‘Hıdır, Mehmet’in birisinden alacağı varmış bin 600 TL. Parayı geldi, eve bıraktı. Yalnız bizim parayla da bozdu. Hepsi 200’lüktü’ dedi. Ben de eve geldim ‘Anne seni dolandırmışlar herhalde’ dedim. Paralara baktım hepsi sahte. Polisi çağırdık. Karakola gittik. Parmak izi tutanağı tuttular. Şüpheleniyoruz bizi tanıyan birisi yönlendirmiş olabilir. Biz daha önce yurt dışında olduğumuz için ‘Yurt dışından geldiler, bunlarda para vardır’ diyerek tezgah kurmuş olabilirler. Bin 600 lira ağabeyimin ondan alacağı olduğunu söylemiş. Annemi kandırmış. Sahte paraları vermiş sağlam paraları almış gitmiş” dedi.