Öğrenciler müjde! O tarihte okullar tatil olabilir! Veliler ise bu duruma üzülecek

19 milyon öğrencinin günlerce beklediği sömestr tatili son günlerine girildi. Sömestr tatili bitmek üzereyken öğrenciler şimdi de kar yağışı heyecanın içerisine girdi. İstanbul’da henüz kar yağışı tam anlamıyla görülmezken bir çok ilimiz beyaz örtüyle kaplandı bile. Ünlü meteoroloji uzmanı olan isim ise velileri uyararak o tarihe dikkat çekti. Okullar ne zaman tatil olacak? İşte detaylar...

Öğrenciler müjde! O tarihte okullar tatil olabilir! Veliler ise bu duruma üzülecek

Türkiye’nin birçok yeri beyaz örtü ile kaplandı. Ancak İstanbul tam anlamıyla bu beyaz örtüyü göremedi. Yüksek kesimlerde oturanlar ve Anadolu yakası tarafının belli bir kısmı kar ile tanışırken diğer bölgelerde beklenen kar yağışı görülmedi.

Ancak gelecek hafta ise yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının beklenmesiyle birlikte okulların tatil edilmesi de gündeme geldi. Sömestr tatilinde olan öğrenciler tatilin son günlerine girerken okulların tatil olacağı da gündeme geldi.

Meteoroloji Uzmanı olan Kerem Ökten yapmış olduğu açıklamasında tarih verdi ve o tarihe dikkat çekerek okulların tatil olabileceğini söyledi.

Ökten paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa modeli, Kanada modeli ve Amerika modeli aynı fikirde. Türkiye'ye Sibirya'dan bir soğuk canavarı gelebilir. 14 Şubat sevgililer gününü içine alacak şekilde. Okulların durumu tekrar gözden geçirilebilir."

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başında yayınlanan çalışma takviminde bir değişiklik yapılmadı. 12 Eylül’de başlayan birinci dönem 20 Ocak cuma günü karnelerin alınmasıyla sona erdi.