Öğrencilere yardım müjdesi! Başvurun 1611 TL ödemenizi hemen alın!

Devlet tarafından gerçekleştirilen SED ödemelerine öğrenciler de dahil edildi. Başvurunuzu yapın  1611 TL yardımdan faydalanın. 1611 TL yardıma nasıl başvurulur? Başvuru şartları nelerdir? Son tarih ne zaman? İşte ayrıntılar...

Öğrencilere yardım müjdesi! Başvurun 1611 TL ödemenizi hemen alın!

Yüzlerce öğrenci karşılıksız ödeme imkanından faydalanabilir. Ekonomik Destek (SED) kapsamında öğrencilerin eğitim giderlerinin karşılanması için 1.611 TL nakit yardım sağlanıyor. PTT aracılığıyla hak sahiplerine 1611 TL ödeme yapılıyor. Peki, SED başvuruları nereden ve nasıl yapılır?

1611 TL yardıma nasıl başvurulur?

Öğrenci destek başvurusunda bulunmak isteyenler detayları merak ediyor. Desteğe e-Devlet üzerinden başvurabilirsiniz. Başvuru yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz;

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi linkini tıklayarak e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

E- devlet sistemine girip T.C. Kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönlendirecek sayfaya erişim yapmanız gerekli.

Ailelere 1611 TL Yardım Başvuru Şartları nelerdir?

Ailelere verilecek 1611 TL yardım başvuru okuyan öğrencilere verilen sosyal yardımlardan biridir. Karşılıksız olarak verilecek para yardımı ödemeleri PTT şubelerinden çekilecektir.

Öğrencilere 1611 TL yardım başvurusu şartları ise;

Her hangi bir gelirinin olmaması

Hane halkı gelirinin asgari ücretten düşük olması

Maddi zorluk çekiyor olmak

Ailede okuyan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisinin olması

Öğrencilerin okula gidiyor olması

Öksüz ve yetimler

 

1611 TL yardım ne zaman yatar?

1611 TL öğrenci yardımı başvurunuzu yapıp onaylandıktan sonra her ay paranızı size en yakın PTT şubesine TC kimlik kartınızla gidip ödemenizi alabilirsiniz. Bakanlık tarafından sağlanan öğrenci yardım paraları her ayın 15’inden itibaren hesaplara geçiyor.