Öğretmenler günü resmi tatil olacak mı? 24 Kasım öğretmenler günü ne zamandır kutlanıyor? 24 Kasım öğretmenler gününde alınacak hediyeler neler?

Ülkemizde her yıl kutlanan 24 Kasım öğretmenler gününe sayılı günler kaldı. Bu özel günde öğrenciler, öğretmenlerine hediyeler verir, onlara olan sevgi ve saygılarını dile getirirler. Öğrenciler ve öğretmen 24 Kasım öğretmenler günü ne zaman diye araştırmaya başladı. Peki, öğretmenler günü ne zaman? 24 Kasım öğretmenler günü tatil mi olacak? 24 Kasım öğretmenler günü ne zamandır kutlanıyor? 24 Kasım öğretmenler gününde alınacak hediyeler neler?

Öğretmenler günü resmi tatil olacak mı? 24 Kasım öğretmenler günü ne zamandır kutlanıyor? 24 Kasım öğretmenler gününde alınacak hediyeler neler?

Öğrenciler ve öğretmenler tarihin yaklaşmasıyla birlikte Öğretmenler Günü'nü araştırmaya başladı. Bir yandan öğrenciler, öğretmenlerine alacağı hediye telaşına düşerken, diğer yandan acaba 24 Kasım tatil olacak mı? sorusunu araştırıyorlar. Peki, öğretmenler günü ne zaman? 24 Kasım öğretmenler günü tatil mi olacak? 24 Kasım öğretmenler günü ne zamandır kutlanıyor? 24 Kasım öğretmenler gününde alınacak hediyeler neler?

Öğretmenler günü resmi tatil olacak mı? 24 Kasım öğretmenler günü ne zamandır kutlanıyor? 24 Kasım öğretmenler gününde alınacak hediyeler neler? - Resim : 1

Öğretmenler günü ne zaman?

Öğretmenler günü bu yıl, 24 Kasım 2022 perşembe günü coşkuyla kutlanacak.

24 Kasım öğretmenler günü tatil mi olacak?

Öğretmenler günü, resmi tatil sayılmıyor. Öğrenciler 24 Kasım tarihinde öğretmenleriyle birlikte okulda olacak ve öğretmenlerinin bu özel gününü birlikte kutlayacaklar. 

24 Kasım öğretmenler günü ne zamandır kutlanıyor?

Türkiye'de 41 yıldır, her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Mustafa Kemal Atatürk'ün, 100. doğum yıl dönümü olan ve onun "başöğretmen" olduğu 24 Kasım günü, 1981 Atatürk Yılı'nda Kenan Evren tarafından Öğretmenler Günü olarak ilan edildi. 26 Şubat 1981'de Resmî Gazete'de yayımlanan "Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği" ile Öğretmenler Günü'nün amaçları, kutlama komitelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ve kutlama gününe ilişkin esaslar belirlendi.

Öğretmenler günü resmi tatil olacak mı? 24 Kasım öğretmenler günü ne zamandır kutlanıyor? 24 Kasım öğretmenler gününde alınacak hediyeler neler? - Resim : 2

24 Kasım Öğretmenler Günü hediyeleri

- İsme özel not defteri

- Kutulu tükenmez kalem, dolma kalem

- French press

- Kişiye özel çay bardağı

- Çerçeve

- Ajanda

- İsme özel plaket

- Powerbank

- Termos

- Saksıda çiçek

- Çiçek buketi

- Çikolata

- Mug kupa

- Cüzdan

- Kitap