Öğretmenlerin zorunlu hizmet süresi değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, atama bekleyen öğretmenler ve sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, zorunlu hizmetin süresinin de indirileceğini söyledi.

Öğretmenlerin zorunlu hizmet süresi değişiyor
İHA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim gündemine dair açıklamalar yaptı.

Bakan Selçuk, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Atama bekleyen öğretmenlerin durumu konusunda Bakan Selçuk, belli bir çerçevede atama yapmaya devam edeceklerini, peyder pey yıllar içerisinde açığı gidereceklerini, ücretli öğretmen sayısını azaltıp kadrolu, sözleşmeli öğretmen sayısının artmasıyla ilgili bir süreci uyguladıklarını dile getirdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Sözleşmeli öğretmenlerin durumuyla ilgili bir düzenleme yapılacak mı?” sorusuna, “Öğretmenlik Meslek Kanunundaki düzenlemeler onlar için de iyileştirmeyi içeriyor. Mevcut durumun daha da iyileşmesi lazım ve bunun için de elimizden geleni yapacağız. Elbette Meclis son karara sahip olan, söz sahibi olan. Biz Bakanlık olarak belirli hazırlıkları yapmak ve arz etmek durumundayız.” yanıtını verdi.

Bu anlamda kanunu beklemeden, şu anda 4 artı 2 olan zorunlu hizmetle ilgili sürenin 3 artı 1’e indirileceğini açıkladıklarını anımsatan Selçuk, bunu her şekilde hayata geçireceklerini vurguladı. Ziya Selçuk, özel okullar fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili velilerin şikayetlerinin hatırlatılması üzerine, velilerin sadece çok yüksek ücretli bazı okullara yönelik tepkilerinin bulunduğunu söyledi. Selçuk, bu konuda bakanlık olarak görüşmeler yaptıklarını, zamlarla ilgili olabilecek üst sınır konusundaki kriterlerin prensip olarak ele alındığını anlattı.