Okudukları kitapların kahramanlarını canlandırdılar

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu tarafından Türkçe öğretmeni Miray İşler'in koordinatörlüğünde 6. sınıf öğrencileriyle hazırlanan "Kitap Kahramanları Canlanıyor" etkinliği Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Okudukları kitapların kahramanlarını canlandırdılar

Etkinlikte konuşan İşler, bu projeyle, Türkçe eğitiminde önemli bir yere sahip olan okuma becerisine dikkati çekerek, düşünen, sorgulayan, bilgiyi özümseyebilen nitelikte öğrenci profiline vurgu yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin, okuma sürecinde öğretmen rehberliğinde birbirleriyle görüş alışverişinde bulunarak kitapları olay, yer, zaman ve kahramanlar çevresinde analiz ettiğini aktaran İşler, şunları kaydetti:

"Kahramanları tüm yönleriyle incelerken, sorgulayıcı ve eleştirel bir tutumla okuma becerisi kazandılar. Süreç sonunda kendisiyle özdeşleşen kahramanı canlandıran öğrenciler, çevrelerinde okuma farkındalığı kazandırmayı amaçlıyor. Öğrencilerde yaratıcı düşünceyi geliştiren ve analiz yeteneği kazandıran uygulama, 'bilinçli okur' profilinde öğrenciler yetiştirmeyi sağlayacaktır. Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu öğrencilerinin de gelecekte aynı okur profilinde devam etmeleri ve uygulamayı sürdürmeleri için sınıf öğretmeni Ayla Başbay ve 1. sınıf öğrencileri de uygulamaya dahil oldu. Ortaokul öğrencilerinin ilkokul öğrencilerine rol model olmaları da akran iş birliği ile öğrenme kazanımında önemli bir adım oldu."

Kitap kahramanları gibi giyinen öğrenciler caddelerde, halkın arasından Cumhuriyet Meydanı'na gelerek şarkılar söyleyip projeyi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştı.