Okulda hastanelik eden akran şiddeti! Parmağı kırıldı, saçları koparıldı

İstanbul Ataşehir'de bir okulda 5'inci sınıf öğrencisi olan Ö.M, beden eğitimi dersinde öüretmen yokken bir sınıf arkadaşı ile üst sınıflarda okuyan bir grup öğrencinin şiddetine maruz kaldı. Okul arkadaşları tarafından şiddet gören ve dövülen kızın parmağı kırıldı ve saçı koparıldı. Telefonda çocuğunun çığlıklarını duyan ve aynı zamanda sağlıkçı olan anne taksiyle okula giderek kızına ilk müdahaleyi de kendisi yaptı. Anne daha sonra darp raporu aldı.

Okulda hastanelik eden akran şiddeti! Parmağı kırıldı, saçları koparıldı

5’inci sınıf öğrencisi Ö.M., 3 Kasım’da beden eğitimi dersinde, öğretmen yokken bir sınıf arkadaşı ile üst sınıflardaki bir grup çocuğun şiddetine maruz kaldı. Ö.M., olay anında telefonla annesini arayıp ağlayarak “Anne yetiş beni dövüyorlar” diye bağırdı. Anne Deniz M., telefonda kızının çığlıklarını duyunca, hemen taksiyle okula gitti. Sağlıkçı olduğu için de ilk müdahaleyi okulda yaptı. Daha sonra kızını hastaneye götüren anne darp raporu aldı.

"Kızımı suçladılar"

Anne Deniz M., “Okul yönetimi, dayak yerken beni aradığı için kızımı suçlamış. Beni de okula koşarak girdiğim için suçluyorlar. Kızımın, parmağının kırıldığı, saçlarının koparıldığı, dizlerinin kanlar içerisinde olduğu rapor edildi. Bu raporu bile yalanladılar. Çocuğumu günlerdir kemikleri ağrıdığı için iğneyle uyutuyorum. Müdür 'Zararınız neyse karşılayalım' diyor. Yasal yollarla adaleti arayacağım” dedi. 

"Sürekli kabus görüyor"

Olaydan sonra kızını o okuldan alan Deniz M. “Çocuğumun psikolojisi bozuldu, sürekli kabus görüyor" diye konuştu. 10 yaşındaki Ö.M., uğradığı akran zorbalığının etkisini hâlâ üzerinden atamadı.