15 tatil uzuyor mu? Okullar kar tatili olur mu? Üniversiteler tatil edildi mi?

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının aniden düşmesi nedeniyle pek çok kent kar esareti altında! Yoğun yağışın yaşandığı illerde okullar tatil edildi. Kar yağışı ve fırtınanın yaşandığı illerde gözler valilik kararlarına çevrildi. Peki, 15 tatil uzuyor mu? Okullar kar tatili olur mu? Üniversiteler tatil edildi mi? İlköğretim, lise ve üniversiteler tatil mi? İşte detaylar…

15 tatil uzuyor mu? Okullar kar tatili olur mu? Üniversiteler tatil edildi mi?

Türkiye kar esareti yaşıyor! Pek çok il beyaza bürünürken kentlerde kar önemleri alınıyor. Yerel yönetimler hayatın ve ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için çalışırken Valilikler ilk önlem olarak okulları tatil etti. Pek çok ilin Valilikleri tatil kararını sosyal medyadan duyurdu.  

15 TATİL UZUYOR MU?

Yoğun kar yağışının yaşandığı illerde Valilikler okulları tatil etti. Böylelikle bazı illerde yarıyıl tatili de uzatılmış oldu. Ayrıca, tatil edilen illerin kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan personelin de idari izinli sayılacağı duyuruldu.

ÜNİVERSİTELER TATİL EDİLDİ Mİ?

Üniversiteler ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Üniversite rektörlüklerinden açıklama geldikçe haberimizde yar alacak.

İŞTE KAR NEDENİYLE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

ÇANAKKALE

Çanakkale Valiliği basın duyurusu ile tatil haberini verdi. Valilik duyurusunda; "Olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle 06 Şubat 2023 Pazartesi günü, ilimiz genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verilecektir. Yine il genelinde köy okullarımızda da (bu okullarda görev yapan öğretmenlerimizin birçoğu il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için) yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verilecektir.

Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararı, oluşan şartlara göre ilçe bazında Kaymakamlıklarımızca değerlendirilerek alınacak olup, bu kararlar en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ayrıca, aynı gün il genelinde, hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır."  denildi.

HAKKARİ

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimiz genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 06.02.2023 Pazartesi günü İlk ve Orta dereceli eğitim öğretim kurumları, Özel Öğretim Kusları, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim öğretime 1(bir) gün ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Yapılan açıklamada; "İlimiz genelinde eğitime 1 gün ara verilmiştir." denildi.

TUNCELİ

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullarda yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden karın akşam saatlerinde şiddetini artırmasının beklendiği belirtildi.

BİTLİS

Bitlis'te etkili olan yoğun kar nedeniyle 302 köy yolu, ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 107 santimetreyi geçtiği kentte, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

MUŞ

Muş'ta kötü hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar iki gün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı belirtildi. Açıklamada Bu uyarılar doğrultusunda 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime iki gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

MALATYA

Yoğun kar yağışının devam ettiği Malatya'da eğitime bir gün ara verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada; "İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında oluşan buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 06 Şubat Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

ŞANLIURFA

İki gündür kar yağışının etkili olduğu Şanlıurfa’da eğitime 1 gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 1 günlük kar tatilini sosyal medya hesabından duyurdu.

“Değerli evlatlarım, öğretmenlerim; Tatilinizi 1 gün daha uzattık” diyen Vali Ayhan, “Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın” ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" paylaşımı yaptı.

SİVAS

Sivas genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Vali Yılmaz Şimşek, tatil haberini

"Sevgili öğrenciler; #Sivas genelinde beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 06.02.2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süreyle eğitime ara verilmesine karar verdik. Bereket dolu yağışın ve uzayan tatilin keyfini çıkarın." sözleriyle duyurdu.

BİNGÖL

Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar iki gün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, engelli ve hamile personellerin de idari izinli olacağı bildirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da eğitime bir gün ara verildi.  Haberi Vali Ali İhsan Su Twitter hesabından duyurdu.

İSTANBUL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir." açıklamasını yaptı.