Okulların kapalı kalma süresinin uzayacak mı?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulundan dikkat çeken açıklama geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, okulların kapalı kalma süresinin uzayabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara corona virüsü tedbirlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kara açıklamalarında ülkemizdeki vakaların artacağını ifade ederek okulların kapalı kalma süresinin uzayabileceğini vurguladı.

Ateş Kara açıklamalarında “Hala ülke içerisinde dolaşımın olmadığını bildiğimiz için ekstra bir önlem almaya bugün gerek yok. Ama yarın baktık ki farklı bir vakamız var, farklı bir şekilde seyrediyor, o zaman bu önlemler direkt olarak lokantaların kapatılması, alışveriş merkezlerinin tamamen kapatılması, marketlerin belirli saatlerde çok az sayıda veya belirli sayıda kişinin içeride bulunmasını sağlayacak şekilde açık kalmasının organize edilmesini sağlayacak şekilde olabilir” ifadelerine yer verdi.

Okulların kapalı kalma süresi uzayabilir

Ateş Kara açıklamalarında okulların kapalı kalma süresinin uzayabileceğini de ifade etti. Kara konu hakkındaki açıklamalarında “Bugün için net bir şey söylemek mümkün değil. Önümüzdeki günlerde ülkemizdeki durumun nasıl seyredeceğine, ülkemizde görebileceğimiz vakaların, içeriden yayılan vakalar mı, yoksa dışarıdan gelen vakalar mı olacağına bağlı olarak bu süre uzayabilir; ama kısalmasını beklemiyorum ben” ifadelerini kullandı.