Okula başlama yaşında son karar verildi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okula başlama yaşının bir daha değiştirilmeyeceğini söyledi.

Okula başlama yaşında son karar verildi
İHA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim gündemine dair açıklamalar yaptı.

Bakan Selçuk, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Okula başlama yaşı bir daha değiştirilir mi, bu son mu?” sorusu üzerine, bu değişikliğin son olduğunun altını çizdi.

Selçuk, şöyle konuştu: “4 4 4 ile birlikte iki çağ nüfusu birbirine karıştı. Yani 5 yaş ve 6 yaşın çocukları sistemden dolayı aynı sene okula başlama durumunda kaldılar. Bizim çağ nüfusunun yüzde 40 daha üstünde öğrencimiz oldu aynı sene. Fakat aynı sınıfta çok farklı becerilere ve birikime sahip çocuklar olunca çocuklar aslında yaşlarından ya da materyalden kaynaklanan eksikliği kendi yeteneklerindeki eksiklik zannettiler. Çocuk da bir sorun yok aslında, 5-6 ay daha beklese o da yapacak onu. Aile tercihi sonucunda daha erken ya da daha geç olması elbette söz konusu olabilir ama biz ulusal düzeyde bir standart koyup çağ nüfusunu dikkate almak zorundaydık.”

Bu çalışmayı “çocuğum rapor alsın mı almasın mı?” gibi tartışmaların önüne geçmek, meseleyi berraklaştırmak için yaptıklarını anlatan Selçuk, bu konuda 69 ayı ortalama olarak ele aldıklarını, velilerin bu konuda çocuklarının kişisel durumuna bakarak hareket etmesi gerektiğini kaydetti.