Okuyan çocuğunuz varsa bu desteği kaçırmayın! Karşılıksız 3300 TL para verilecek!

Destek ödenekleri epey hız kazanırken Başarılı öğrencilere "Başarı Teşvik Programı" kapsamında destek verileceği belirtildi. Öğrenciler ve veliler tarafından araştırılmaya devam edilen desteğin içeriği merak konusu oluyor. Peki yardım nasıl alınır? Başvurular nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Okuyan çocuğunuz varsa bu desteği kaçırmayın! Karşılıksız 3300 TL para verilecek!

Öğrencilere müjde niteliğinde olan yardımlar arasına “Başarı Teşvik Programı” programı da eklendi. Bu program kapsamında lisans öğrencileri için de asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek verilirken lisansüstü eğitim gören öğrencilerin kariyerlerine başlamaları için asgari ücret ile desteklenecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla duyurulan destek programının lise ve üniversite öğrencilerine verileceği duyuruldu .Başarı Teşvik Programı çerçevesinde öğrenciler için sağlanan desteklere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden de ayrıca paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum. 1.5 milyar lira, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak." ifadelerini kullandı. 

Yardım nasıl alınır?

3300 TL -5500 TL arasında verilen yardımlarda Milli Eğitim Bakanlığı veya Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılacak tespitlerle başarılı olan öğrencilere ödeme yapılacak. Başvuru süreciyle ilgili detaylar yönetmeliğin çıkmasıyla belli olacak. Başvurular için herhangi bir açıklama olmadı.

Bu yardımdan kimler faydalanabilir?

Devletin yaptığı bu yardımdan sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının alacağı ödemde, sınıfta dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60’ı ödenecek. 2022 yılında net asgari ücret 5.500 TL olarak belirlenmiş olduğu için bu durumda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 3.3300 TL ödeme alacak. Asgari ücretin fiyatı değişeceği için bu fiyatta değişecektir. ‘Başarı Teşvik Programı’ adı verilen teşvikte öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi şartı istenecek. Sosyal yardım alan ailelerin meslek lisesi mezunu öğrenciler ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençler de net asgari ücrete orantılı destek alacaktır.