Olgun ciltler için doğal bakım önerileri

Yerçekiminin etkisi,beslenmede yapılan yanlışlıklar, yetersiz su tüketimi, genetik faktörler ve birçok dış etken... Takvim yaprakları teker teker kopartılırken cildimizde de zamanın izlerini hepimiz görüyoruz... Bu haftaki yazımda sizlerle zamana meydan okuyan tarifler paylaşmak istiyorum.

Derinlemesine temizlik ve nem maskesi

Papaya meyvesi içerisinde C vitamini, A vitamini, E vitamini, folik asit, pantotenik asit, magnezyum ve potasyum bakımından oldukça zengin meyvelerden biridir. Ayrıca içeriğindeki papain enzimi sayesinde cildin ölü hücrelerden arındırılmasına , cilt tonunun dengelenmesine ve yaşlanma etkilerinin tersine çevrilmesine yardımcı olur.

Olgun ciltler için doğal bakım önerileri - Resim : 1

1 adet olgun ezilmiş papaya

1 tatlı kaşığı bal

1 çay kaşığı arı poleni

1 çay kaşığı arı sütü

1 adet olgun papayayı çatal ile ezdikten veya blender'dan geçirdikten sonra diğer malzemeleri ekleyip tahta kaşık yardımıyla malzemelerin özleşmesini sağlayın ve göz altı hariç tüm yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize fırça yardımıyla ince bir tabaka şeklinde sürün. Ortalama 20-25  dakika beklettikten sonra ılık su ile temizleyin. Haftada 1 gün uygulanması yeterlidir. Bu tarifimde arı ürünleri kullandığımdan arı ürünlerine karşı bir alerjiniz var ise sizin için uygun olmadığını belirtmek isterim.

Olgun ciltler için gece serumu

Havuç tohumu cildin serbest radikallerden zarar görmesini engelleyen antioksidan içeriklere sahiptir. Beta karoten C ve A vitaminlerince zengin havuç tohumu yağı cildin gözeneklerinin sıkılaştırılmasına yardımcı olarak cildin nem ihtiyacını karşılamaya destek olan yağlardandır.

Özellikle güneş kremlerinde ve güneş yağlarının içerisinde doğal güneş koruyucu etkisinden ve bronzlaşmaya olan katkısından dolayı sıklıkla tercih edilir.

Olgun ciltler için doğal bakım önerileri - Resim : 2

Çuha çiçeği yağı yüksek miktarda Gamma-Linolenik asit içermektedir, GLA sağlığımız için çok önemli yağ asitlerinden biridir. Cildin hücre yenilemesine yardımcı olur.

2 yemek kaşığı avokado yağı

2 tatlı kaşığı havuç tohumu yağı

5 damla çuha çiçeği yağı

Koyu renkli bir şişenin içerinde yağlarınızı karıştırıp muhafaza edebilirsiniz.Her akşam temizlenmiş ve gülsuyu ile toniklenmiş cildiniz için 3-4 damla karışımdan cildinize hafif masaj hareketleri ile uygulayabilirsiniz.

Hassas bir cilde sahip olanların uygulamaya gün aşırı olarak başlamaları uygun olacaktır.