Olimpiakos - Fenerbahçe Beko: 87-96 maç sonucu

Fenerbahçe Beko, Vassilis Spanoulis'in rekor gecesinde THY Euro League'in 17. haftasında Olimpiakos'u deplasmanda 96-87 mağlup etti ve 4 maçlık galibiyet hasretine son verdi. Takımının 80. sayısını atan Spanoulis, Euroleague tarihinin gelmiş geçmiş en çok sayı atan oyuncusu unvanının sahibi oldu.

Olimpiakos - Fenerbahçe Beko: 87-96 maç sonucu

Barış ve Dostluk Spor Salonu’ndan oynanan mücadelenin başında Sarı Lacivertliler dış şutlarla fark yarattı. İlk çeyrekte takımını sırtlayan Kostas Sloukas, ilk çeyreği kendi yarı sahasından bulduğu üç sayı isabetiyle noktaladı ve Fenerbahçe ikinci çeyreğe 22-20 önde girdi.

Sarı Lacivertliler, ikinci çeyrekte şut ritmini sürdürdü.. Nando de Colo’nun da devreye girmesiyle hücumda verimliliği üst seviyeye çıkaran Oobradovic’in öğrencileri, 10/14 üç sayılık isabetiyle tamamladığı ilk yarıyı 52-40 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğin başında farkı 19’a kadar çıkaran Fenerbahçe, Printezis’in etkili oyunu ve rakibin ribaundlardaki üstünlüğüne engel olamayınca fark dörde kadar eridi. Bu bölümden sonra savunmasını sertleştiren Sarı Lacivertliler son çeyreğe 74-61 üstünlükle girdi.

Final çeyreğinde Nando de Colo kontrolü ele aldı. Fenerbahçe hücumlarını yöneten Fransız guard, farkın azalmasına engel oldu ve Sarı Lacivertliler sahada 96-87’lik galibiyetle ayrıldı.

Gecenin yıldızı ise 32 sayı kaydeden Nando de Colo oldu. Bu sezonki ikinci deplasman galibiyetini alan Fenerbahçe Beko, ilk devreyi altı galibiyetle kapattı.