Bu yıl ilk kez oldu! Tedirgin eden görüntü...

Erzurum'da Oltu ilçesinde baharda debisi 4-5 kat artan Oltu Çayı'nın, bu yıl kuruması tedirgin etti. Vatandaşlar bu görüntülere ilk defa şahit olduklarını söyledi.

Bu yıl ilk kez oldu! Tedirgin eden görüntü...

Erzurum'un Oltu ilçesini ikiye ayıran Oltu Çayı, baharda debisi 4-5 kat artarken, bu yıl son yılların en kurak dönemi yaşanıyor. Bölge halkından Selami Altun da "Ben 63 yaşındayım Oltu'da doğdum, büyüdüm; havaların kurak gitmesinden dolayı mayıs ayında çayın bu kadar azalmasına ilk defa şahit oluyorum. Geçtiğimiz yıllarda çay coşkun akardı" dedi.

Çayın ilk defa kuruduğunu söyleyen Aslanpaşa Mahallesi'nin muhtarı Zafer Şahin, "Daha 5'inci ayın sonlarındayız. Her sene bu aylarda Oltu Çayı yatağına sığmazken, böyle bir şey tarihinde belki de ilk defa yaşanıyor. Ciddi manada su sıkıntımız var, arazilerimiz suya hasret kalacak. Yardım bekliyoruz. Böyle giderse perişan olacağız" dedi.

Bakanlık'tan kuraklık boyutu tespiti
Kış ve ilkbahar mevsimlerindeki kuraklık nedeniyle çayın kuruduğunu belirten Selami Bulut ise "Havaların kurak gitmesi nedeniyle çayda su kalmadı. Arazilerimiz susuz kaldı. Şimdiye kadar hiç böyle olmamıştı" diye konuşu.

Bölge halkından Selami Altun ise "Ben 63 yaşındayım Oltu'da doğdum, büyüdüm; havaların kurak gitmesinden dolayı mayıs ayında çayın bu kadar azalmasına ilk defa şahit oluyorum. Geçtiğimiz yıllarda çay coşkun akardı" dedi. Abdullah Demir de çayın balıklar için yaşam alanı olmaktan çıktığını söyledi.