Olympiakos'un terbiyesiz başkanı Evangelos Marinakis, Yunanistan'da da tepki gördü

Yunan ekibinin sahibi Evangelos Marinakis'in yaptığı açıklamaya ülkesinden de tepkiler geldi. Olympiakos başkanının haddini aşan sözleri için Yunan basını, “İnanılmaz terbiyesizlik” yorumunu yaptı.

Olympiakos'un terbiyesiz başkanı Evangelos Marinakis, Yunanistan'da da tepki gördü

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında Perşembe akşamı Olympiakos'a Kadıköy'de 3-0 mağlup oldu. Maçın skorundan çok Yunan ekibinin başkanı Evangelos Marinakis'in karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalar konuşuldu. Haddini aşan ve küstahça İstanbul için 'şehrimiz' ifadelerini kullanan Marinakis'e Yunanistan'dan da tepkiler geldi. "zougla.gr" adlı site Evangelos Marinakis'in açıklamaları için, "Yunanistan'da kazanan bir Türk takımı ve başkanının İslam'ın zaferinden ve Olympiakos başkanın hezeyanında bahsettiği diğer şeyleri söylediğini hayal edin. İnanılmaz bir terbiyesizlik..." ifadelerini kullandı.

"Fethetmedik, maç kazandık"

Bu haberinin altına yorum yapan Yunanlılar da, "Bir futbol maçında siyasi mesajlar vermek büyük saygısızlık. Altı üstü bir maç kazandık, İstanbul'u fethetmiş gibi konuşmak çirkin" mesajlarını paylaştı. Ancak Marinakis'in yaptığı bu açıklamalara destek veren gazeteler de oldu. Gazzetta "Yunanistan bir efsane" başlığını kullandı. Sportime ise "Bütün Yunanlılara adanmış bir zafer" manşetini attı. Haberin detaylarında ise Marinakis'in tahrik edici küstah ifadelerine yer verildi.

 Şikeden gözaltına alındı

Küstah başkanın sicili ise bir hayli bozuk... 2017 yılında Yunanistan'daki şike operasyonunda gözaltına alınan Marinakis hakkında soruşturma başlatılmıştı. Marinakis'in eroin kaçakçılığından da sabıkası var. Yunanistan'da başlatılan soruşturmada eroin kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatılan Marinakis, Yunanistan'daki maçlarda yaptıkları nedeniyle de birçok kez ceza almıştı.

Öte yandan Yunan başkanın bu saygısız ve seviyesiz açıklamaları sonrasında ise Fenerbahçe, herhangi bir açıklama yapmadı, sessiz kaldı.

İstanbul bana yarıyor

Olympiakos'un Fenerbahçe'yi 3-0 yendiği maçta 2 gol, 1 asistle oynayan Masouras, "Bu maçta attığım gollerin sırrı baklava! Otelde bol bol baklava vardı ve gollerde payı büyüktü. Daha önce Başakşehir'e de gol atmıştım. İstanbul bana yarıyor." dedi.