Ömer Çelik'ten BM Zirvesi sonrası açıklama: Cumhurbaşkanımızın girişimleri sonuç vermeye devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda dünyaya hitaben yaptığı barış konuşmasına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından "Türkiye, barışın tesisi için en güçlü odaktır. Cumhurbaşkanımızın, Zelensky ve Putin nezdindeki girişimleri sonuç vermeye devam ediyor. Türkiye'nin güçlü katkılarıyla Ukrayna ile Rusya arasında savaş esirlerinin mübadelesi gerçekleşiyor." paylaşımını yaptı.

Ömer Çelik'ten BM Zirvesi sonrası açıklama: Cumhurbaşkanımızın girişimleri sonuç vermeye devam ediyor!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımızın BM Zirvesi’nde yaptığı konuşma insanlığın vicdanı olma, diplomasi yoluyla barışa güç verme ve dünyada daha adaletli bir düzen oluşturma konusunda Türkiye’nin kapsayıcı gücünü bir kere daha gösterdi. Türkiye, Tahıl koridoru anlaşması da dahil olmak üzere yürüttüğü bir dizi girişim ile Karadeniz'de ve dünyada barışın temini için istikrar sağlayıcı kilit bir aktör olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımızın bu rolü BM Zirvesi’nde tüm ülkelerden takdir görmüştür” ifadelerini kullandı.

"Türkiye, barışın tesisi için en güçlü odaktır"
Çelik paylaşımının devamında, “Cumhurbaşkanımızın Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin ortaya koyduğu diplomatik performans, Türkiye'nin dünyada hiçbir ülkeyle kıyaslanmayacak bir noktada olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye, barışın tesisi için en güçlü odaktır. Cumhurbaşkanımızın, Zelensky ve Putin nezdindeki girişimleri sonuç vermeye devam ediyor. Türkiye'nin güçlü katkılarıyla Ukrayna ile Rusya arasında savaş esirlerinin mübadelesi gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımızın güçlü diplomasisi, olumlu gelişmeler üretmeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?
Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu'nda dünyaya hitap eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Ukrayna'da yedinci ayını dolduran ihtilafın ilk gününden bu yana savaşın kazananı olmayacağı düşüncesiyle hareket ettik. Diyaloğun anahtar rolüne vurgu yapıyoruz. Tarafları önce Antalya sonra İstanbul'da bir araya getirdik. Sayın BM Genel Sekreteri ile yürüttüğümüz çabalar neticesinde Ukrayna tahılının dünyaya ulaşmasını sağladık. Tahıl koridoru mutabakatı BM'nin son yıllardaki en büyük başarılarından biridir. Sevkiyatın her geçen gün ivme kazanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. İstanbul Mutabakatı müzakerelerin sonuç verdiğini göstermiştir. Aynı yaklaşım nükleer santral konusunda da sergilenebilir." ifadelerine yer vermişti.

 "Tüm üye ülkelerden destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum"
"Her iki tarafa da Krizden onurlu çıkış imkanı verecek makul, adil ve uygulanabilir bir çözümü bulmamız gerekiyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Uluslararası kuruluşları ve tüm ülkeleri, Türkiye'nin kalıcı barışın tesisine yönelik çabalarına samimi destek vermeye çağırıyorum. Tüm bu felaketler etkin çok taraflılığın BM'de vücut bulması için daha fazla çaba gösterme sorumluluğumuzu hatırlatmıştır. Güvenlik Konseyi'nin hesap verebilir bir işleyişe kavuşması önemli bir dönüm noktası teşkil edecektir. Ortak vazifemizi unutturmamak için dünya beşten büyüktür yaklaşımını her platformda çizmeye devam edeceğiz. Tüm üye ülkelerden destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Ukrayna'nın doğusundaki sözde referandumlar kabul edilmeyecek." demişti.

"Çatışmaların çözümü konusunda çaba harcıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'nin dış politikadaki vizyonu daima barış odaklı olmuştur. Çatışmaların çözümü konusunda çaba harcıyoruz. Anlaşmazlıkların giderilmesinde yeri geldiğinde arabulucu yeri geldiğinde kolaylaştırıcı olarak hareket ediyoruz. Sorunların değil çözümlerin bir parçası olmamızı sağlayacak inisiyatifler alıyoruz. Çözümsüzlüğün sürmesi bölgemizin istikrarını ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü daha fazla tehdit etmektedir. 4 milyon sivil ülkemizin sağladığı güvenlik şemsiyesi ve uluslararası yardımlar sayesinde hayata tutunmalıdır. Güvenlik Konseyi mesuliyetini yerine getirmelidir." diye konuşmuştu.