Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

Diyarbakır anneleri

Ne kadar görmezden gelinirse gelinsin o annelerin çığlıkları evlatlarına ulaşıyor ve evlatlarına kavuşmaya devam ediyor.

Çeviköz'ün açıklamaları

Şimdi burada bizim her zaman bu tip açıklamalar olduğu zaman bekliyoruz. Belli bir süre sonra açıklamalarımızı yaptık. Bir yabancı devlet başkanına demokrasi talep etmek bu şekildeki bir yaklaşım son derece yanlıştır dedik. Yaklaşım son derece yanlıştır Demokrasi bir mal değildir, bir ithal bir ürün değildir. Türkiye demokrasi için şehitler verdi. 15 Temmuz'da demokrasisine nasıl sahip çıktığını gördük. İktidara geldiklerini S-400'leri iptal edeceklerini söylüyorlar. Türkiye bunu bir ihtiyaç olduğu için aldı. Müttefiklerimizden patriot almak istedik, satmadılar. Türkiye'nin hava savunma sistemi için acilen tedarik etmesi gerekiyordu. Halen de söylüyoruz patriot almaya hazırız.

Türkiye'nin Libya'daki politikasını neden eleştiriyorsunuz? Suriye'den asker çekmemizi istiyorlar. Oradan asker çektiğimizde ne olacak? Siyasi bilinçten yoksun ve ahlaki olarak kabul edilemeyecek bir söz olduğunu söylemek istiyoruz. Bu açıklamayı yapan siyasetçi arkadaşımız, bunu düzeltmek yerine bizim eleştirilerimizin kötücül bir değerlendirme olduğunu söyledi.

Demokratik dayanışma konusunda bir talep başka şekilde ifade edilir, demokrasi ithal etme talebi bunların ifade ettiği gibi ifade edilir.

Mesela şunun söylenmesi gerekiyor ABD yönetimine; geçmiş yönetiminin yaptığı hataları yapmayın.

Bülent Arınç'ın istifası

Çelik: "MYK'mız Sayın Arınç'ın kamuoyunda öne çıkan görüşlerinin, yaklaşımlarının kabul edilmediği, doğru bulunmadığı yönünde mutabakata sahiptir."