Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı

Yeşilçam'ın Ömercik'i olarak bilinen ve birçok usta isimle birlikte çalışan usta oyuncu Ömer Dönmez mücadele ettiği mide kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı

Yeşilçam'ın usta oyuncularından olan ve bir çok usta isimle birlikte çalışan hafızalara ise Ömercik karakterini canlandırmasıyla kazınan usta oyuncu Ömer Dönmez hayatını kaybetti

Ömer Dönmez'in ölümünün ardından Ömercik karakterini canlandıran Ömer Dönmez'in kim olduğunu merak ediyor. Vatandaşlar Ömer Dönmez kimdir, Ömer Dönmez neden öldü sorularıarıyor.

Ömer Dönmez neden öldü?

Usta oyuncu Ömer Dönmez bir süredir mide kanseri ile mücadele ediyordu. Yeşilçam'ın Ömercik'i Ömer Dönmez mide kanserine yenik düştü ve hayatını kaybetti.

Ömer Dönmez kimdir?

1959 doğumlu Ömercik ya da gerçek adıyla Ömer Dönmez, 4 yaşında kamera karşısına geçti. 60’lı ve 70’li yıllarda 40’a yakın filmde oynadı. Her oynadığı film onu biraz daha şöhrete ulaştırıyor ve ‘Ömercik’ adı başrol oyuncularının arasına yazılıyordu. Teyze kızı Ayşecik’le birlikte oynadığı ‘Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses’i ‘Ayşecik’le Ömercik’, ‘Hayat Sevince Güzel’ gibi yapımlar onu sinemanın adı unutulmayacak çocuk yıldızları arasına sokmuştu.

Dönmez, 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle de sol gözünü kaybetmişti. Arabanın gevşeyen kelebek camı vidasını sıkmak için elindeki tornavidayla çalışırken, yukarıdaki delikten bakmak isteyince kayan tornavida gözüne saplanmıştı. Daha sonra bir süre büfecilik ve taksicilik yaptı. Ömercik en son, İkinci Bahar dizisinde bir kuruyemişçiyi canlandırmıştı.

Filmlerdeki değişmez rol arkadaşı Ayşecik olarak tanınan Zeynep Değirmencioğlu ise kuzeni oluyordu.