Bilim dünyası şaşkın! Omicron o tehlikeyi yok ediyor

Birkaç haftadır yapılan araştırmada, Omicron ile enfekte olan kişilerde ve özellikle aşılı olanlarda Delta varyantına karşı geliştirilmiş bir bağışıklık bulundu.

Bilim dünyası şaşkın! Omicron o tehlikeyi yok ediyor

Araştırmacılar, 14 gün içinde özellikle aşılı kişilerde nötralizasyonunun 14 kat arttığını tespit ederlken, Delta varyantının nötrlizasyonunda 4.4 katlık bir artış olduğunu belirtti.

Yetkililer konuyla ilgili, "Omicron ile enfekte olmuş kişilerde Delta varyantı nötralizasyonundaki artış, Delta'nın bu bireyleri tekrardan yeniden enfekte etme yeteneğinin azalmasını sağlıyor" açıklamasında bulundu.

Aynı zamanda bilim insanları Omicron'un Delta'ya karşı doğal bir bağışıklık olduğunu da söyledi. Kısacası Omicron Delta'nın yerine geçtikçe Delta varyantını yok ediyor.

Bilim insanlarına göre bunun sonucuda koronanın şiddetli hastalık durumu azalacak ve enfeksiyonlu bireyler toplum içinde daha az rahatsız hale gelecek. Güney Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü'ndeki Prof. Alex Sigal Twitter'dan yaptığı açıklamada Omicron'un Delta'yı dışarı atmaya yardımcı olacağını söyledi. Çalışmalar, Omicron ile enfekte olan kişilerin hastaneye yatış ve hastalığı ciddi atlatma oranlarının Delta'ya göre daha az olduğunu söylüyor.

 

Kaynak: Sabah