Öğrenciler Twitter'da isyan etti: #SınavaGelmiyorum

Ülkede hala on binlerin üzerinde vaka tespit edildiğini vurgulayan öğrenciler, koronavirüs salgını devam ederken yüz yüze sınavların yapılmaması gerektiğini savundu. Öğrenciler #SinavaGelmiyorum etiketiyle Twitter'da gündeme oturdu.

Öğrenciler Twitter'da isyan etti: #SınavaGelmiyorum

MEB'den Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili yeni düzenlemeler konusunda basın açıklaması yapıldı. Her gün on binlerin üzerinde vaka tespit edildiğini vurgulayan öğrenciler, koronavirüs salgını devam ederken yüz yüze sınavların yapılmaması gerektiğini savundu.

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecek. İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla sadece ortaöğretim öğrencileri, kendi isteklerine bağlı olarak, 28 Aralık Pazartesi gününe kadar velilerinin okul yönetimine başvurması halinde, öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türünde olması kaydıyla, ‘o tarih’ itibariyle bulundukları illerde sınavlara katılabilecek.

Açıklamada, ' İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek. 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir. ' denildi.

On binlerce tweet atıldı

Öğrenciler ve velileri ise Twitter üzerinden sınavların iptal edilmesi için #sinavagelmiyorum etiketini açtı. Öğrenciler ailelerini koronavirüs döneminde tehlikeye atmak istemediklerini vurguladı. Ülkede hala on binlerin üzerinde vaka tespit edildiğini vurgulayan öğrenciler, koronavirüs salgını devam ederken yüz yüze sınavların yapılmaması gerektiğini savundu.

Akşam saatlerinde başlayan #sinavagelmiyorum etiketine kısa sürede 80 binin üzerinde tweet atıldı, etiket Türkiye gündeminin ilk sırasına oturdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u da mention'layan öğrenciler sınavların iptal edilmesi konusunda ısrar etti. Konuyla ilgili MEB'den ya da Selçuk'tan herhangi bir açıklama gelmedi.