"Engellenebilir her ölüm cinayettir"

Acun Ilıcalı'nın Netflix'e rakip olarak kurduğu Exxen yılbaşında yayın hayatına başlıyor. Ilıcalı'nın uzun vadede 4 milyon aboneyi hedeflediği platform için yapımcılar peş peşe dizi projelerine başladı. Most Yapım Haluk Bilginer'li Şeref Bey'i, Süreç Film fenomen dizi "Sihirli Annem"i, Tims&B "Öğrenci Evi"ni çekiyor. Aleyna Tilki ve Cemal Can'ı buluşturan "Bu Benim Masalım" dizisi geçen hafta sete çıktı. Ve sırada Dadı ile İbrahim Büyükak'ın kendi hayatından izler taşıyan projelerin de aralarında olduğu birçok yeni yapım var. Görünen o ki, Exxen'in içeriğinde hem kendi bünyesinde açılan drama bölümünün imza atacağı iç yapımlara, hem de sektörün önde gelen yapımcılarının çekeceği dizilere bolca yer verilecek.

Özgü Namal'ın rolü kimin oldu?

Merakla beklenen Exxen'in bir başka iddialı işi ise "Hükümsüz" adlı dizi... Bu proje toplumun kanayan yarası olan "kadına şiddeti" ele alacağı için ayrı bir yerde tutuluyor. Dizinin yapım şirketi Dijital Sanatlar'ın patronu Mustafa Uslu "Hükümsüz"ü annesi başta olmak şiddet mağduru bütün kadınlara ithaf edecek. Dizi için iddialı bir cast kuruldu.

Projenin başrol karakteri avukat Esma Öztürk için önce Özgü Namal'la prensipte el sıkışıldı. Namal geçen haziran ayında eşi Ahmet Serdar Oral henüz hayattayken 2 çocuğunun eğitimi için Köyceğiz'deki çiftliğini bırakıp İstanbul'a taşınmış ve yeniden setlere dönmek için de eskiden hukuku olan yapımcı dostlarıyla bir araya gelmişti. 

Namal 150 dakika dizi çekmek yerine 50 dakikalık kısa soluklu dijital bir proje çekmek istediğini özellikle belirtmişti. Bu anlamda "Hükümsüz" dizisi tam da Özgü Namal için biçilmiş kaftandı. 

Dizi için hazırlıklar devam ederken pandeminin bütün hızıyla devam etmesi üzerine yapım şirketi çekimleri İstanbul'un karmaşasında değil de İzmir'de daha steril bir ortamda gerçekleştirme kararı aldı. Bu gelişme üzerine Namal çocuklarının düzenini bozmamak için projeden ayrıldı.

Yapım şirketi daha sonra Bergüzar Korel'in kapısını çaldı. Korel diziyi beğendi ancak hem pandemi hem de oğlu Han çok küçük olduğu için şu dönemde çalışmak istemediğini iletti.

Daha sonra "Hükümsüz" dizisinde Özgü Namal'ın adının geçtiği avukat rolü Burçin Terzioğlu'na önerildi. Bu sezon televizyon için hazırlanan birçok dizi için teklif alan fakat bekleme kararı alan Terzioğlu çok beğendiği dijital projeye "Evet" dedi. Bu durum akıllara Merhamet dizisini getirdi. Terzioğlu Özgü Namal'a başrolü paylaştığı Merhamet dizisinde de başarılı bir avukata hayat vermişti.

Dış mekan çekimleri İzmir'de başlayan "Hükümsüz" dizisinde Burçin Terzioğlu'na Alican Yücesoy, Hande Doğandemir ve İsmail Hacıoğlu eşlik edecek. Oğulcan Kırca, Mert Dikmen ve Fulya Özcan'ın kaleme aldığı diziyi Ömer Faruk Sorak yönetecek. Ünlü isimlerin de konuk olacağı, kadına şiddeti anlatacak olan dizinin sloganı ise bir hayli etkileyici: Engellenebilir her ölüm cinayettir.