Ordu’da heyelan; Binalar tahliye edildi

Ordu'nun Kumru ilçesinde kar ve yağmur suları nedeniyle rögarın taşması sonucu heyelan meydana geldi. Heyelanda bir sitenin perde duvarı yıkılırken, ev ile bir iş yerinde hasar oluştu. Çevrede riskli 3 bina tedbir amaçlı tahliye edildi. 

Ordu’da heyelan; Binalar tahliye edildi

İlçeye bağlı Samur Mahallesi'nde akşam saatlerinde 9 katlı 3 bloğun bulunduğu Kınalı Kent Sitesi önünde bulunan rögar taştı, heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası sitenin perde duvarı yıkıldı. Toprak ve suların ulaştığı sitenin aşağısındaki bir ve iş yerinde hasar oluştu. İhbarla bölgeye gelen AFAD ve belediye ekipleri, önlem alıp, heyelan bölgesini güvenlik şeridiyle çevirdi. Ekipler, bölgede temizlik çalışması başlattı.Heyelan nedeniyle risk oluşturan 3 binada yaşayan 12 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. 

Vali Sonel'den açıklama

Ordu’nun Kumru ilçesine bağlı Samur Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda tahliye edilen bina sayısı arttı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kumru İlçemizde heyelan riski nedeniyle bir apartmandaki 37 daireyle üç müstakil binadaki 11 daire olmak üzere toplam 48 dairede yaşayan 120 vatandaşımız güvenlik ve tedbir amaçlı KYK Yurdu, kamu misafirhaneleri ve akrabalarının yanına geçici olarak yerleştirilmişlerdir. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

Ordu’da heyelan; Binalar tahliye edildi - Resim : 1

Ordu’da heyelan; Binalar tahliye edildi - Resim : 2

Ordu’da heyelan; Binalar tahliye edildi - Resim : 3