Ordu'da kaz yetiştiricilerine büyük destek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce "Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında 40 çiftçiye 4 bin kaz dağıtıldı.

Ordu'da kaz yetiştiricilerine büyük destek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, proje kapsamında ilk etapta orta ve yüksek kesimdeki ilçelerde uygun şartları taşıyan 40 çiftçinin her birine 80 dişi ve 20 erkek olmak üzere 100 kaz dağıttıklarını söyledi.

- Çiftçiler mutlu oldu

Projeden yararlanan Mesudiyeli çiftçi Serkan Bektaş ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım projelerini takdir ettiğini vurguladı.

Daha önce Mesudiye ilçesinde 2 bin tavukla üretim yaptığını anlatan Bektaş, şunları söyledi:

"Köy yumurtası üretip satıyorduk. Mesudiye iklim şartları nedeniyle tavuğa müsait değil. Kaz için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kaz yetiştiriciliği üretiminin karlı ve pazar piyasasında boşluk olduğunu gördük. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi bu boşluğu değerlendirdi. Ordu'da bunu başarabileceğimize inanıyorum."

Kabadüz ilçesinden çiftçi Minel Arslan da ileriye dönük bu projeyle kaz çiftliği kurmayı düşündüğünü belirterek, ailesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in desteğiyle büyük çaplı bir çiftlik yapmayı planladığını kaydetti.

Hacer Arslan ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa yönelik çok önemli projelere imza attığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kazlar kanatlı hayvanlar içerisinde dirençli bir hayvan olduğu için yöremizde yetiştirilmeye uygun yapıya sahip. Bu projeyle maddi gelir elde etmek istiyoruz. Evimize destek olup daha büyük bir kaz çiftliği kurmak öncelikli hedeflerim arasında. Bu projenin herkese örnek olmasını diliyorum. Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum."