2023 KPSS sınavı ne zaman? KPSS başvuru tarihi ne zaman? KPSS sınav takvimi!

KPSS tarihi ve başvuru süreci milyonlarca kişinin gündeminde! ÖSYM sınav takvimi yeni yılla birlikte kamuoyu ile paylaşılmıştı. KPSS’ye geri sayım devam ederken, adaylar KPSS başvuru süreci ile sınavın uygulanacağı tarihleri merak ediyor. Peki, 2023 KPSS sınavı ne zaman? KPSS başvuru tarihi ne zaman? KPSS sınav takvimi!

2023 KPSS sınavı ne zaman? KPSS başvuru tarihi ne zaman? KPSS sınav takvimi!

ÖSYM, sene başında tüm yıl uygulanacak sınavların takvimini kamuoyu ile paylaşmıştı. Depremler nedeniyle sınav tarihleri ile ilgili değişikliğin söz konusu olup olmadığı en çok araştırılan konuların başında geliyor. KPSS sınavlarına girecek olan binlerce kişi, başvuru ve sınav takvimi ile ilgili detayları merak ediyor.

2023 KPSS SINAVLARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 29 Temmuz'da, 2. gün oturumları 30 Temmuz'da yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 6 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos'ta duyurulacak.

KPSS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

2023 ÖSYM sınav takvimine göre, 2023-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvuruları 16-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacak. ÖSYM tarafından kılavuzun da 16 Mayıs tarihinde yayınlanması bekleniyor.