Otobüs bileti fiyatları uçakla yarışıyor! Yüzde 100 zam geldi

Koronavirüs salgını sürecinde devreye alınan önlemler ve akaryakıt zamları ile katlanarak artan otobüs bileti fiyatlarının ardından vatandaşlar uçakları tercih etmeye başladı. Şehirlerarası otobüs fiyatları uçakla yarışıyor. Otobüs bileti fiyatlarına gelen zam yüzde 100'ü aştı. İşte detaylar...

Otobüs bileti fiyatları uçakla yarışıyor! Yüzde 100 zam geldi

Koronavirüs salgını sürecinde devreye alınan yarı kapasite kullanım tedbirlerinin ardından iki kat artan otobüs bileti fiyatları salgın tedbirlerinin kaldırılmasına rağmen zamlanmaya devam etti. Sektör temsilcileri yüzde 100'ün üzerinde gelen zamların gerekçesi olarak akaryakıt fiyatlarını gösterdi.

Geçen yıl Gaziantep'ten Hatay’a 30 liraya gidebilen bir vatandaş, öncesinde 60 liraya yükselen fiyatların bir haftada yüzde 30'un üzerinde zamlanarak 80 liraya yükseldiğini söyledi.

Tatil beldelerine giden otobüs biletlerinin fiyatları Anadolu'ya giden otobüslerden daha da yüksek. Örneğin; İstanbul-Adana arası yapılan bir yolculuk için ortalama bilet fiyatı en az 180 lirayken, Bodrum için yapılan seferlerde bilet fiyatları 400 lira düzeyinde.

Vatandaşlar artık otobüs biletlerindense uygun fiyatlı uçak biletlerini araştırıyor. İstanbul Bodrum arası sefer gerçekleştirecek bir vatandaş 302 liradan başlayan fiyatlarla uçak bileti bulabiliyor. Diyarbakır için 300 liraya otobüs bilet kesilirken uçak çok daha kısa sürede 350 liraya gidiyor.