Otomobil alacak satacaklar dikkat! Flaş indirim açıklaması

Otomotiv Uzmanı Ahmet Alevli tv100 canlı yayınında otomobilde ÖTV indirimi iddiaları ve matrah düzenlemesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Alevli, "Yapılacak düzenleme ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı?" sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. İşte detaylar...

Koronavirüs salgını sürecinde yaşanan tedarik ve üretim sıkıntılarının ardından kur baskısı ile de satın almak imkansız hale gelince otomobil fiyatlarında yapılacak düzenlemeler gündem oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin otomobilde ÖTV indirimi değil matrah düzenlemesi yapılacağına ilişkin açıklamasının ardından "Matrah düzenlemesi nedir, otomobilde matrah düzenlemesi ne anlama geliyor" sorularının yanıtını araştırıyor.

Otomotiv Uzmanı Ahmet Alevli tv100 canlı yayınında, matrah düzenlemesine ilişkin merak edilenleri açıkladı. Matrah düzenlemesinin mevcut durumda bir anlamının kalmadığını ifade eden Alevli, düzenlemenin günümüzdeki fiyatlara uygun hale getirilmesi ile otomobil fiyatlarında yüzde 5-10 oranlarında indirim sağlayabileceğini belirtti.

Matrah düzenlemesi nedir?

Matrah düzenlemesi vergilendirilen kazancın belirlenmesinde temel alınır. Bir gelirin üzerindeki giderler fiyattan düşürülecek tutar hesaplanır. 

2021 yılının Ocak ayında matrah 3 vergi dilimi üzerinden 5'e çıkarılmıştı. Matrahı 92 bin ile 150 bin TL arasında olan modeller için geçerli olan yüzde 50 vergi dilimi, düzenleme ile 120 bin ile 150 bin arasına çıkarıldı. Yüzde 80'lik vergi dilimi için de 150 bin TL olan matrah sınırı 200 bin TL ve üzeri olacak şekilde güncellenmişti.