Otomobil devi Mercedes risk altında olan milyonlarca aracı geri çağırdı!

Otomotiv devi Mercedes-Benz, hava yastıklarındaki arıza nedeniyle sürücülerine ciddi uyarılarda bulundu. Şirketin sözcüsü hava yastıklarındaki arızadan etkilenen araçları dünya çapında geri çağırdı.

Otomobil devi Mercedes risk altında olan milyonlarca aracı geri çağırdı!

 Mercedes-Benz yetkilileri, otomobillerinde ön koltuk hava yastıklarıyla ilgili bir sorun nedeniyle milyonlarca sahibini ciddi şekilde yaralanabilecekleri konusunda uyardı.

Şirket, sürücü ve ön yolcu koltukları için hava yastıklarının fabrika özelliklerine uymayabileceğini ve bazı koşullarda hava yastıklarının uyarı vermeden rastgele patlayabileceği konusunda uyardı.

Yetkililerin endişelendiği diğer bir konu ise gaz jeneratörünü patlatabileceği ve arabaya şarapnel gelebileceği oldu.

Mercedes'e göre, artan basınç gaz jeneratörünün patlamasına neden olabilir. Bu durumda hava yastığı herhangi bir kısıtlama etkisi sağlamaz ve gaz jeneratörü bileşenlerinin ayrılması nedeniyle araçtaki yolcular için yaralanma riski olabilir.

Otomobil devi Mercedes risk altında olan milyonlarca aracı geri çağırdı! - Resim : 2

Şirket, kontrollerin ve değiştirmelerin dünya çapında 5,3 milyon otomobilin yanı sıra iki milyon kamyonet ve 77.000 kamyonu etkileyeceğini açıkladı.

Otomobil üreticilerinin İngiltere'den sözcüsü şunları söyledi: 

Müşterilerimizin güvenliği en yüksek önceliğimizdir. Etkilenen Mercedes-Benz Otomobil, Van ve MB Kamyon modellerini dünya çapında geri çağırıyoruz.