Otomotiv sektörü 11 milyar euro kaybetti

Korona virüs nedeniyle otomotiv sektörü bu yılın ikinci çeyreğinde 11 milyar Euro kaybetti.

Otomotiv sektörü 11 milyar euro kaybetti

Yeni tip korona virüs salgını dünya otomotiv devlerini dize getirdi. Alman Ernst & Young danışmanlık şirketi dünya genelinde 17 otomotiv üretici şirketinde yaptığı araştırmayı yayınladı. Salgının otomotiv sektörünün 11 milyar Euro'nun üzerinde gerilettiği belirtiler araştırmada, sadece Tesla'nın salgından etkilenmediği belirlendi.

Otomotiv üreticilerinin 2019 yılının ikinci çeyreğinde 22 milyar kar elde ettikleri, bu yılın ikinci çeyreğinde, 17 otomotiv üreticisinin kar oranlarının yarıya düştüğü 11 milyar Euro'nun üzerinde kar kaybettiği sadece Tesla, Nisan-Haziran döneminde bir önceki yıla göre daha iyi performans göstererek karlı otomotiv şirketleri arasında en karlı seviyeye çıktı.

Salgın nedeniyle en büyük düşüşü yüzde 57 ile Mitsubishi gösterirken, Alman otomotiv üreticileri Volkswagen yüzde 37, Daimler yüzde 29 ve BMW yüzde 22 eksi ile bu yılın ikinci çeyreği zararla kapattılar. Araştırmada dünya otomotiv üreticilerinin toplam cirolarının 177 milyar olduğu, salgın nedeniyle yüzde 41'lik bir düşüş kaydedildiği belirtildi.