Özel bir mesaj grubuna müstehcen görüntülerini gönderen çift sonrasında acı bir sürprizle karşılaştı

Dünyanın en çok kullanılan mesaj uygulamalarından biri olan Telegram'daki özel bir gruba müstehcen görüntülerini gönderen çift kesilen ceza karşısında şoke oldu. Yerel yasalarda yer alan çıplaklığa ilişkin yasanın çiğnenmesi sebebiyle çift 14 bin sterlin (318 bin 347 TL) para cezası çarptırıldı. Çift, yaşadıkları bu korkunç olayın ardından her şeylerini satarak cezayı ödedi ardından ülkeyi tamamen terk etti.

Özel bir mesaj grubuna müstehcen görüntülerini gönderen çift sonrasında acı bir sürprizle karşılaştı

New York Times'ın haberine göre, Singapurlu Jeffrey Chue ve eşi Nguyen Thi Anh Thy, mesajlaşma uygulaması olan Telegram'daki özel bir mesaj grubunda yayınlandıkları cinsel içerikli bir video sebebiyle 14 bin sterlin (318 bin 347 TL) ödemek zorunda kaldıktan sonra sahip oldukları her şeyi sattı ardından da ülkeyi temelli terk etti. 

CİNSEL İÇERİKLİ VİDEOLARINI YETİŞKİN KANALINA YÜKLEDİ

Chue tarafından Mayıs 2020'de çekilen görüntülerde, Nguyen'i ince askılı bir üst ve şortla bir alışveriş merkezinin önünde poz verirken ve kameraya bazı özel hareketler yaparak işaret verdiği görüldü. Çift, başlarına bela olan videoyu çekerken kimsenin görmediğini iddia ettiler. Chue çektikleri cinsel içerikli görüntüleri, çoğunlukla açık ilişki yaşamayı tercih eden kişiler tarafından kullanılan özel kanala yükledi.

Özel bir mesaj grubuna müstehcen görüntülerini gönderen çift sonrasında acı bir sürprizle karşılaştı - Resim : 1

VİDEO PEK YER DE YAYILDI

Chue, videoyu paylaştığı kanala giderek daha fazla kullanıcının kaydolduğunu gördü ve çift sonunda videonun WhatsApp ve Instagram gibi diğer kanallarda dağıtıldığını fark etti. Chue, daha fazla paylaşılmasını durdurmak için videoyu silmeye çalıştı, ancak video zaten birkaç halka açık sitede paylaşılmıştı. Ertesi gün, Nguyen'in fotoğrafları ulusal bir gazetenin ön sayfasında "Koca sokakta karısının çıplak fotoğraflarını çekiyor" manşetiyle çıktı.

ÇİFTİN EVİNE BASKIN

Yaklaşık 10 polis memuru, iki gün sonra isimsiz bir ihbar üzerine çiftin dairesine baskın düzenledi ve çifti tutukladı. Chue, "Tam bir şok halindeydim," dedi. Çift, videonun yanı sıra Nguyen'in diğer fotoğraflarının da ülkenin çıplaklık ve müstehcenlik yasalarını ihlal ettiğini beyan eden bir mahkeme tarafından 17 bin Singapur doları (14 bin sterlin) para cezasına çarptırıldı. Çift ayrıca yanlış bilgi vermek ve yataklık etmekten suçlu bulundu. Chue, The New York Times ile yaptığı röportajda, "Yaptığımız şeyi birilerinin zarar görmesi için yapmadık Demek istediğim, bize yaptıkları çok fazla, bunu hak ediyor muyuz?" dedi.

Özel bir mesaj grubuna müstehcen görüntülerini gönderen çift sonrasında acı bir sürprizle karşılaştı - Resim : 2

APTALCA BİR HATA 

Chue, Telegram grubunun görüntülerin yayılmasına sebep olması sebebiyle yerel yasaları ihlal ettiğini ve mecranın kullanıcıları ikna etmek için kullandığını söyledi. Chue, bir hata yaptığını kabul etti ve suçu üstlendi. Çift o zamandan beri Singapur'dan Nguyen'in aslen memleketi olan Ho Chi Minh Şehri, Vietnam'a gitmek üzere ayrıldı. Bir daha geri dönmeyi düşünmediklerini söylüyorlar. Singapur'un çıplaklıkla ilgili nispeten katı yasaları vardır ve geçmişte bu kurallara karşı hoşgörülü olmadığı kanıtlanmıştır. Bununla birlikte, halkın tutumları değişmeye başlıyor ve çiftin destekçileri, rıza gösteren yetişkinler arasındaki cinsel ilişkinin neden hâlâ suç sayıldığını soruyor.