Özel güçleriyle pandemiyi bitireceğini iddia eden din adamı koronavirüsten öldü

Özel güçleri olduğunu iddia eden Sri Lanka'lı Şaman, 'kutsanmış' suyundan nehirlere bir kap dökerek komşu Hindistan ve Sri Lanka'daki pandemiye son vereceğini iddia ediyordu. Birçok ünlü ismi tedavi eden ve kovid aşısı olmayı reddeden manevi şifacı koronavirüsten öldü.

Özel güçleriyle pandemiyi bitireceğini iddia eden din adamı koronavirüsten öldü

'Özel güçleri' olduğunu iddia eden ve bir kap 'kutsanmış'  suyunu nehirlere dökerek Sri Lanka ve komşu Hindistan'daki pandemiyi sona erdirebileceğini iddia eden Sri Lankalı şaman, aşı olmayı reddedince koronavirüsten öldü.

Özel güçleriyle pandemiyi bitireceğini iddia eden din adamı koronavirüsten öldü - Resim : 1

'Özel güçleri' olduğunu söylüyordu

2010 yılında AFP'ye verdiği bir röportajda, 12 yaşından beri 'özel güçleri' olduğunu ve ülkesindeki pandemiyi bu özel güçleriyle sonlandıracağını iddia ediyordu. Şifazı şaman kovid aşısı olmayı reddetti ve bu ayın başında koronavirüse yakalandı.  Kolomba'da hastaneye kaldırılan şaman bu hafta Çarşamba günü öldü.

Ailesi Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkenin kovid salgınını 'kutsanmış' suyla sonlandırabileceğini iddia eden yüksek profilli Sri Lanka şamanının virüsten öldüğünü doğruladı.

Birçok ünlü ismi tedavi etmişti

Manevi şifacı, spor yıldızlarını, ülkenin başbakanını ve en iyi politikacıları tewdavi etmişti. Tedavi ettiklerinin başında gelen  efsanevi Hintli kriketçi Sachin Tendulkar'ın dizindeki yarayı 2010 yılında tedavi etmişti. Bay White uluslararası ilgi gördü. Bay White, o zamandan beri Gautam Gambhir ve Ashish Nehra da dahil olmak üzere diğer Hint kriket yıldızlarını tedavi etti.

Özel güçleriyle pandemiyi bitireceğini iddia eden din adamı koronavirüsten öldü - Resim : 3

Sri Lanka'nın eski sağlık bakanı Pavithra Wanniarachchi, Eliyantha White'ın kutsanmış suyunu nehire akırtarak ülkede koronavirüse son vereceğini onayladı, ancak Wanniarachchi de iki ay sonra kovid'e yakalandı ve bir hastane yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.Daha sonra rütbesi düşürülen Pavithra Wanniarachchi portföyünü kaybetti ancak kabinede kalabildi.

 Bay White'a danışan politikacılar arasında yer alan Başbakan Mahinda Rajapaksa Twitter'da şunları söyledi:

"Mirası tüm yaşamlar boyunca yaşamaya devam edecek, çeşitli rahatsızlıklara dokunarak iyileşti."

Özel güçleriyle pandemiyi bitireceğini iddia eden din adamı koronavirüsten öldü - Resim : 5Şaman 3.000 yıllık Hint tıp geleneğinden yöntemler kullandığını söylese de doktorlar onu bir sahtekar olarak nitelendirdi ve Ayurveda doktorları iddialarını reddetti. 

Sri Lanka'lı şamanın cesedi, karantina yönetmeliklerine uygun olarak Perşembe günü Colombo'nun ana mezarlığında yakıldı.

 Sri Lanka'da biriken cesetler toplu yakılıyor

Sri Lanka'nın toplam koronavirüs ölümleri 12.000'i aştı ve şimdiye kadar yarım milyondan fazla insan enfekte oldu. Doktorlar, gerçek ölü sayısının en az iki katı olduğunu, yetkililerin hastanelerde ve morglarda biriken cesetleri temizlemek için toplu yakmalara başvurduğunu söylüyor.