Medipol Hastanesi tüm hastalara ücretsiz mi? Telefonlar kilitlendi!

"Özel Medipol hastanesi tüm halka ücretsiz olarak hizmet verecek" ifadesi twitter'da gündem oldu. Twitter'da TT olan haber sonrasında hastaneyi telefon yağmuruna tutan binlerce kişi hatları kilitledi.

Medipol Hastanesi tüm hastalara ücretsiz mi? Telefonlar kilitlendi!

Sosyal medyada binlerce kişinin dikkatini çeken bir haber "Medipol Hastanleri'nin halka ücretsiz olarak hizmet vereceği" konusu oldu . Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Adıyaman Üniversitesi Konferans Salonu'nda tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldiği sırada "Ücret artışına endeksli bir saygınlık, para gibidir kolay erir. Saygınlık düz düşünülecek konu değildir. Bence, özle ilişkilidir. Ücret madde ise saygınlık manadır. Başkasına borçlu olunmayan saygınlık kaybedilmez. Böyle bakarsak, saygınlığımızı yükseltmenin birçok yönden bize bağlı olduğunu da görürüz. Hekimlerin haklarının işçi söylemiyle kazanılamayacağını görürüz." açıklamaları yanlış anlaşılarak Özel Medipol Hastaneleri'nde tüm halka ücretsiz muayene imkanı verileceği sanıldı.

Kulaktan kulağa yayılan bu yanlış anlaşılma kısa sürede Twitter'da gündemin ilk sırasına oturdu. Hastanenin çağrı merkezini kilitleyen telefonların ardı arkası kesilmedi.

Çağrı merkezi personellerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda yanlış haber olduğu öğrenildi.

Hastaneyi arayan binlerce kişi böyle bir hizmetin olmadığını öğrenince sosyal medyada tepki gösterdi ve yürüyüş düzenleyeceklerini dile getirdi.

Medipol Hastanesi tüm hastalara ücretsiz mi? Telefonlar kilitlendi! - Resim : 1

Yanlış habere Hekim Birliği Sendikası 1.Basamak Tokat İl Temsilcisi Dr. F. Anıl Akbay ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazağan'dan teşekkür tweeti de geldi. 

Medipol Hastanesi tüm hastalara ücretsiz mi? Telefonlar kilitlendi! - Resim : 2