Özelde PCR test ücreti 250 TL olacak

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs PCR testinin yapılmasına ilişkin yeni bir genelge yayımladı. Test ücretleri de belirlendi.

Özelde PCR test ücreti 250 TL olacak

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün hastalığının tespiti için yapılan PCR testinin yapılmasına ilişkin yeni bir genelgesine göre, özelde yaptırılan PCR testi 250 TL olacak. 

Genelgeye ilişkin Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, özel kurumlar da 24 saat PCR testi yapabilecek. Böylece vatandaşların sonuçları daha kısa sürede alınacak. Önceden test için daha ağır şartlar olduğunu ve daha hızlı test için şimdi şartlarda kolaylaştırma  olduğunu söyleyen Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, “Hastanelerde iki tane laboratuvar vardır. Biyokimya laboratuvarı bir de mikrobiyoloji laboratuvarı. Mikrobiyoloji laboratuvarı olan hastanelerin şartları sağlamasıyla kamu sağlayıcıdan bunlar da görev alacaklar" dedi. 

Önceden sınırlı sayıda üniversite hastanesi ve özel hastanelerin 24 saat test yapabildiğine dikkat çeken Bahat, şöyle konuştu:

"Şimdi bu testler çok daha fazla yerde yapılacak. Çok kurumda, 24 saat esasına göre yapılması isteniyor. Sonuçların erken çıkması isteniyor. Çünkü ne yazık ki sonuç çıkana kadar insanlar sorumsuz davranıyor. Vatandaş sonuçlar çıkana kadar kendisinde Kovid-19 olabileceğini kabul etmek istemiyor. Şu anda yapılan her şey bulaş riskini azaltmak için yapılıyor.”