Özlem Sarıkaya Yurt kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Ntv spikeri Özlem Sarıkaya'nın hayatı...

İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü birincilikle bitiren, İlk olarak Habertürk ekranlarında izleyici karşısına çıkan Özlem Sarıkaya Yurt, 39 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Özlem Sarıkaya Yurt kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Ntv spikeri Özlem Sarıkaya Yurt'un hayatı...

Özlem Sarıkaya Yurt kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Ntv spikeri Özlem Sarıkaya'nın hayatı...

Medya dünyası Ntv spikeri Özlem Sarıkaya Yurt'un vefat haberi ile sarsıldı. 39 yaşında hayatını kaybeden başarılı spiker, 2013 yılında anne olmuş ve meslek hayatında birçok ödüle layık  görülmüştü. Bir süredir meme kanseri nedeniyle tedavi gören Özlem Sarıkaya Yurt, 17 Mayıs Salı günü hayatını kaybetti. Peki, Özlem Sarıkaya Yurt kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? İşte, Ntv spikeri Özlem Sarıkaya Yurt'un hayatı...

Özlem Sarıkaya Yurt kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Ntv spikeri Özlem Sarıkaya'nın hayatı... - Resim : 1

ÖZLEM SARIKAYA YURT KİMDİR?

Özlem Sarıkaya Yurt, 21 Mart 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Başarılı isim, İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü birincilikle bitirdi. Özlem Sarıkaya Yurt, izleyici karşısına ilk kez Habertürk ekranlarında çıktı. Sarıkaya, Habertürk'te 4 yıl çalıştıktan sonra 2010'da NTV'ye transfer oldu. 

Başarılı spiker, 2009'da Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından en iyi sabah haberi sunucusu seçildi. NTV’nin sevilen ekran yüzü Özlem Sarıkaya Yurt, 39 yılında genç yaşında hayatını kaybetti.  

Özlem Sarıkaya Yurt kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Ntv spikeri Özlem Sarıkaya'nın hayatı... - Resim : 2

ÖZLEM SARIKAYA YURT NEDEN ÖLDÜ?

2013 yılında anne olan Ntv spikeri Özlem Sarıkaya Yurt, meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, "NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim." dedi. Sarıkaya'ya Allah'tan rahmet, ailesine, dostlarına ve Doğuş Yayın Grubu ailesine başsağlığı dileyen Altun, "Mekanın cennet olsun." ifadesine yer verdi.

ÖZLEM SARIKAYA YURT HASTALIĞI NEYDİ?

Yurt, 2018 yılında meme kanserine yakalandı. Tedavisi olumlu ilerlerken hastalığı bir süre sonra yeniden nüksetti. Özlem Sarıkaya Yurt bir yandan çalıştı bir yandan kemoterapiye devam etti. 9 yaşında bir de Tibet adında oğlu olan Yurt, 17 Mayıs Salı günü meme kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Özlem Sarıkaya Yurt'un cenazesi bugün Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.