Gizemli yaratık Dhampir mi?

Bu görüntüler büyük korku yarattı. Dünyanın konuştuğu görüntülerde sadece boyun kısımları parçalanmış keçilerin gizemli bir yaratık ya da vampir / dhampir ikilisinden biri tarafından katledildiği iddia edildi.

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Shershah Kabari pazarında çekilen görüntüler bir anda komplo teorisyenlerinin ve paranormal araştırmacıların ilgi odağı oldu. Pazara giden bir kaç gencin çektiği görüntülerde yerde yatan keçiler görülüyor.

Hepsinin sadece boğaz kısmı parçalanmış olduğu görülen hayvanların gizemli bir yaratık tarafından öldürüldüğü düşünülürken, kanlarının sonuna kadar bittiği ancak herhangi bir vahşi hayvan saldırısında en bilindik durum olan etlerin yenmesi gerçekleşmemiş görülüyor.

Görüntülerin Youtube'a yüklenmesinin ardından bir süre insanlar tam olarak ne olduğunu anlayamadı ancak Reddit'te konuyla ilgilenenlerin yaptığı tespitler sonucunda herkesin dikkatini çekti. Keçilerin boyunlarının aynı şekilde yarılmış olmasına karşın vücutlarından herhangi bir parça kopmamış olması kullanıcıların aklına vampir ya da vampir-insan birleşmesinden dünyaya geldiğine inanılan dhampir'i getirdi.

Hayvanların kanlarının süzülmüş ancak vücutlarına dokunulmamış olmasının efsane olarak bilinen vampirlere ya da diğer bir efsane olan chupacabra'ya ait olabileceği ihtimalini güçlendirdiği iddia edildi.

Dhampir nedir?

Balkan mitolojisinden gelen Dhampir ifadesi bir vampir ile insanın çiftleşmesinden meydana gelen canlıya deniyor. Balkanlar'daki inanışa göre erkek vampirler kadınlara büyük ilgi duyuyorlar. Bu nedenle zaman zaman evlendikleri, zaman zaman da köle olarak kullandıkları kadınlarla birlikte olup onları hamile bırakıyor. Bu hamilelikten dünyaya gelen çocuklara ise Dhampir (yarım kan vampir) deniyor.

Dhampir güçleri ve özellikleri nedir?

Genel inanışna göre Dhampir'lerin çoğunlukla toplumun normal üyeleri olduğunu belirtiyor. Ancak, özellikle erkek olan baba vampir ini olan Dhampir'ler görünmez vampirleri görebiliyor ve büyücülük yapıyorlardı, kariyerlerine genellikle babadan oğula gelecek nesiller için vampir avcısı olarak başlıyorlardı.

Başka inanışlarda ise bir vampirin çocuklarının tanınabileceği işaretler ediliyor. Arnavut efsaneleri, koyu kahverengi veya siyah saçları takmadığını ve gölgelerinin olmadığını söylüyor. Dhampir'lerin en büyük özelliği ise vücutlarında kemik oluşmaması. Jölemsi bir yapıya sahip Dhampirler buna rağmen dik durabiliyor.