Ülke genelinde elektrik kesintisi

Pakistan'da ülke genelinde elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti nedeniyle hava kuvvetleri alarm durumuna geçti. Yetkililer elektriklerin gelmesinin zaman alacağını söyledi.

Ülke genelinde elektrik kesintisi

Pakistan'da başkent İslamabad da dahil olmak üzere ülke çapında elektrik kesintileri yaşanıyor. Elektrik santrallerindeki bir arızadan kaynaklandığı belirtilen kesinti nedeniyle hava kuvvetlerinin alarmda olduğu bildirildi.

Pakistan'ın birçok şehrinde henüz belirlenemeyen sebeple yaşanan elektrik kesintisi yaşamı olumsuz etkiliyor. Aralarında başkent İslamabad'ın da olduğu Karaçi, Lahor, Multan ve Ravalpindi gibi çok sayıda şehir, güç kesintisi nedeniyle karanlığa gömüldü. Karaçi'deki Uluslararası Cinnah Havalimanı'na da elektrik verilemiyor.

İslamabad Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Şefkat, elektrik kesintisinden kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, Ulusal Elektrik İletim Şirketinin elektrik hatlarındaki bir sorun nedeniyle kesinti olduğunu ifade etti. Şefkat, elektriklerin gelmesinin zaman alacağını belirtti.

Elektrik santrallerindeki bir arızadan kaynaklandığı belirtilen kesinti nedeniyle hava kuvvetlerinin kırmızı alarmda olduğu bildirildi.