Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi

Tarihi kültürel yapılar, sosyal yaşamı, mimarisi ve gastronomisi başlıkları konuşulduğunda ilk akla gelen ülkelerin başında İtalya yer alır.

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi

Dünyanın en çok tartışılan ve aynı zamanda ilgi çeken arena dövüşlerinin, Bizans'ın ve imparatorluğun başladığı ülke olarak kabul edilir İtalya.

İtalya'nın en güneyinde yer alan Sicilya Bölgesi'nin başkenti Palermo'da bulunan bir müze ise adeta korkunun sembolu olma niteliğinde: Ölüler Müzesi!

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 1

Palermo kentinde bulunan Catacombe dei Cappuccini adlı Ölüler Müzesi, korku severlerin uğrak yeri olarak biliniyor. 16.yy’da kurulan ve dünyanın en korkunç 7 müzesinden biri olan Catacombe dei Cappuccini’de rahiplerin 1599 yılında 8000’e yakın insanı mumyaladığı iddia ediliyor. Müzenin içerisinde ise 2 bin mumya sergileniyor!

İlk zamanlarda manastırdaki rahipler, ölen rahip Gubbio Silvestro'ya saygılarından kaynaklımanastırın altını oyarak cesedini yeraltı mezarlığına yerleştirmişlerdir. Önceleri sadece rahipler için olan yeraltı mezarları daha sonra zamanla bir statü göstergesi halini alarak aydınlar, asiller ve keşişler tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.

Sosyal sınıflara göre tahsis edilen mumyaların sahipleri hala mumyaların bakımını yapmakta ve elbiselerini onarmaktadır.

"Uyuyan Güzel"

Müzenin en dikkat çekici mumyası ise 2 yaşındaki Rosalie Lombard! Lombard, 1920 yılnda ölmüş ve bu müzede mumyalanarak yerini almış olmasıyla dikkat çekerken, müzeye konulan son mumya olmasıyla da öne çıkan son ceset. Mumyalanmasının ardından 101 yıl geçmesine rağmen Lombard'ın çok iyi muhafaza edilmesi ona, "Uyuyan Güzel" lakabını getirmiş.

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 2

İŞTE O KORKUNÇ MÜZEDEN GÖRÜNTÜLER

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 3

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 4

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 5

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 6

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 7

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 8

Bu müzede çıldırmamak imkansız: Ölüler Müzesi - Resim : 9