Paraları eksik yatan işçiler intihara kalkıştı

Erzurum’da inşaatı devam eden ve 750 kişilik yurt inşaatında çalışan işçiler eksik yatan paraları nedeniyle intihara kalkıştı.

Paraları eksik yatan işçiler intihara kalkıştı

Yurt inşaatında çalışan 67 işçi Bayramda memleketine gitmek için yüklenici firmadan 1 aylık maaşlarının yatırmalarını istedi.

İnşaatın çatısına çıkarak intihara kalkıştılar

Ancak yüklenici firma işçilerin 1 aylık maaşı yerine 15 günlük maaşını yatırınca işçiler inşaatın çatısına çıkarak intihar etmek istediler.

Memleketine bayrama gidemediklerini ve çocuklarına bayramlık alamadıkları için sinirli olan işçiler paralarının tamamı yatana kadar inmeyeceklerini söyledi.

İşçilerin kalfalığını yapan Nurettin Güneş Ramazan Bayramından beri mesai paralarının yatmadığını ifade ederek, “Ramazan Bayramından beri para alamıyoruz. Burada insanlar asgari ücretle çalışmıyorlar. Herkesin mesaisi var. Biraz daha fazla para almak için çalışıyorlar. Buradaki 67 kişi kaç aydır para alamıyor. Kimse çocuğuna para gönderemiyor. Kurban alamadı. Sabah ben firmayı aradım paramızı yatırın dedim. Öğlene kadar yatıracağız dediler. Yatırdıkları parayla bizim çalıştığımızın arasında dağlar kadar fark var. Şu anda 6 kişi çatı üzerinde intihar etmek istiyor. 2'si çatıya çıkarken durduruldu” dedi. Polisin uzun uğraşları sonucunda işçiler intihardan vazgeçti.