Parkta spor yapan hayaletler!

Şaşkına çeviren görüntünün adresi Hindistan. Polisler, gelen bir ihbar için parka gidince önce şoke oldu, ardından cep telefonları ile o anlar kaydetti. "İki hayaletin spor yaptığı" iddia edilen görüntüler viral oldu.

Hindistan'ın Uttar Pradesh'deki Jhansi kentindeki Kanshiram Parkı'nda yaşanan olay bir anda sosyal medyanın en çok izlenen videoları arasına girdi. Parkta kendi kendine hareket eden spor aletlerinin hayaletler tarafından kullanıldığı iddiası hızla yayıldı.

İnceleme yapmak için parka gelen polis ekipleri, spor aletlerinin hareketlerini görünce cep telefonlarına sarıldı. Polis sözcüsü Rahul Srivastav tarafından paylaşılan görüntüler Twitter'da en çok izlenen videolar arasına girdi.

Videonun yayılmasıyla birlikte tartışmalar da başladı. Kimileri spor aletlerinin hayaletler tarafından kullanıldığını ileri sürerken, kimileri de bunun mutlaka bir bilimsel açıklaması olduğunu iddia etti.

Gerçek mi? Sahte mi?

Hindistan'da doğruluk sorgulama sitesi olarak hizmet veren thelogicalindian.com'a göre görüntüler gerçek ancak sanıldığı gibi hayaletler tarafından kullanılmıyor. Olay yerine giden polis ekiplerine göre makineye fazlaca gres yağı sürüldüğü için devinim kazandı ve hareketine uzun süre devam etti.

Son 8 yıldır parkta çalışan bir güvenlik görevlisi, burada paranormal bir faaliyet olmadığını söyledi. Ayrıca Jhansi polisi de aynı nedeni yineleyen bir açıklama yaptı ve paranormal faaliyet iddialarını reddetti. Açıklamaları, olayın Jhansi'de meydana geldiğini de doğruladı.