Parkta yürürken çıkardığı ses sonrasında timsahlar bir anda etrafını sardı... Gördükleri onlarla da sınırlı kalmadı

Gece yürüyüşe çıktığı parkta timsah seslerini taklit eden adam bir anda etrafını birçok timsahla çevrili buldu. Vahşi yaşam bakıcısı olduğunu söyleyen adam, o anları kaydetti ve sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Ne yaptığını bildiğini söyleyen adam, timsahların yanı sıra aynı yürüyüş boyunca yılanlar ve örümcekler de gördü. Adam için normal olan bu yürüyüş, bir başkası için kabus olabilirdi.

Deneyimli bir vahşi yaşam bakıcısı olan Garrett Galvin, Florida'nın Everglades Ulusal Parkı'nda bir yavru timsahın seslerini taklit ettikten sonra kendisini timsahlarla çevrili buldu. Olayın görüntüleri, Galvin'in bir "bataklık yavrusu" sürüsünü ortaya çıkarmak için meşalesini üzerlerine tutmadan önce karanlıkta parıldayan en az altı çift gözü gösteriyor. Galvin, sosyal medya hesabında paylaştığı görüntülerde "Gerçekten her yerdeler" diyor. Galvin'in paylaşımları, şu ana kadar 24,5 milyon kere görüntülendi.

BÖLGE BU CANLILARLA ÇEVRİLİ

Florida'da 1,3 milyon timsah ve pek çok sürüngen var. 21 milyondan fazla insanın yanı sıra eyaletin 67 ilçesinin tamamında yuva yapıyorlar. Gators, Florida'nın bataklıklarını ve su yollarını habitat olarak tercih eder, ancak nüfuslu alanlarda tespit edilebilirler. Galvin, eyaletin en egzotik vahşi yaşamıyla çevrili beşinci nesil Floridalı olarak bu bölgede yaşamını sürdürüyor. Newsweek'e konuşan Galvin, "Kendimi her zaman timsahların olduğu bir duruma sokuyorum, ancak kontrol bendeyken her şey yolunda. Kontrolünü kaybettiğinde işler sarpa sarabilir." dedi.

Parkta yürürken çıkardığı ses sonrasında timsahlar bir anda etrafını sardı... Gördükleri onlarla da sınırlı kalmadı - Resim : 1

"KONTROLDEN ÇIKMIŞ HİSSETMEDİM"

Şanslı olan Galvin, her zaman üstünlüğü elinde tutmayı başardığını söyledi. "Timsahlarla çok yakın temaslarım oldu ama kendimi hiç kontrolden çıkmış hissetmedim. Ama bir keresinde bir göletin ortasındayken beklenmedik bir timsah yuvasıyla karşılaştım ve anne onu savunurken çok agresif davrandı. Anne tarafından anında ezildim çünkü suyun içindeydim, bu yüzden düzgün bir şekilde kaçamadım ve uygun mesafeyi koruyamadım. Yaralanmaktan kaçındım, ancak bu çok yakın bir karardı" dedi. Videonun başında, su sıçratan bir timsah onu şaşırttı. Ancak Galvin, dikkatlerini çekmek için bir bebek timsah çağrısı kullandıktan sonra sürüngenlerin çoğu akın etti.

"TİMSAHLAR YAMYAMDIR"

Galvin, "Timsahlar yamyamdır ve mümkünse her zaman daha küçük bir timsah yeme fırsatını yakalarlar, bu yüzden temelde onlara yemek zilini çalmak gibidir. Çok meraklılar ve neler olduğunu görmek istiyorlar." Ancak Galvin, bir anne timsahın bebeğinin tehlikede olduğunu düşünmesini tetiklerse bunun tehlikeli olabileceğini de sözlerine ekledi. "Ne yaptığınızı bilmiyorsanız bu çok tehlikeli olabilir çünkü anne bebeklerini acımasızca savunur " dedi.

Parkta yürürken çıkardığı ses sonrasında timsahlar bir anda etrafını sardı... Gördükleri onlarla da sınırlı kalmadı - Resim : 2

"ASLINDA ÇOK BARIŞÇILLAR"

Videoda Galvin ayrıca oldukça zehirli bir pamuk ağızlı yılan, bir kızıl yılan ve devasa bir tropikal küre dokumacı örümceği buluyor. Ancak TikTok kanalındaki içeriğin, vahşi yaşam maceralarının yumuşatılmış bir versiyonu olduğunu söyledi. Galvin, "Yeteneklerime kıyasla çok dikkatli içerikler paylaşıyorum. Pek çok insanın tepkisi bunun tehlikeli olduğu yönünde ve tabii ki öyle ama ben ne yaptığımı tam olarak biliyorum. Vahşi yaşam söz konusu olduğunda, insanların sadece ürpertici olduklarını görmelerini istiyorum ve her zaman herkesin tasvir edildiği gibi herkesin peşinde değiller. Hayvanları anladığınızda, gerçekte ne kadar barışçıl olduklarını görebilirsiniz."