Pasaport krizi çözüldü! Bakan Soylu talimat verdi

Yeniden değerleme oranıyla birlikte pasaport randevularında yaşanan gecikmenin farkını ödemek zorunda kalan vatandaşlar için beklenen açıklama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla pasaport defter ve harç ücretlerini geçen sene ödeyenlerden ek bir ücret alınmayacak.

Pasaport krizi çözüldü! Bakan Soylu talimat verdi

Pasaport randevularını 2022 yılında alan ancak harç yatırıp, nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadıkları için Ocak 2023’e tarih alanlardan alınan farklar gündem olmuştu. Yeniden değerleme oranına göre fark istenen vatandaşlardan CİMER'e şikayet yağmıştı.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı istenen vatandaşlar için beklenen haberi verdi.

BAKAN SOYLU TALİMAT VERDİ

Pasaport defter ve harç ücretlerinde yaşanan bu sıkıntı için Bakan Soylu, Aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle bu aya randevu alanlardan, 2023'teki fiyat artışından kaynaklı ücret farkı alınmaması için talimat verdiklerini vurguladı.

Şu ana kadar 710 bin yerli ve milli pasaportun teslim edildiğini belirten Soylu, "Bu yıl milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart ayından sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak" ifadelerini kullandı.