Pasta yerine, doğum günü kebabı yaptılar!

Herkesin severek yediği kebap, farklı bölgelerde çeşitli et ve pişirme yöntemleriyle yapılıyor. Et ve pişirme yöntemi değişiklik gösteriyor olsa da kebapçı dükkanları genelde benzer konseptlere sahiptir. Bunun dışına çıkmak isteyen bir kebapçı, müşterilerine doğum günlerinde pasta yerine doum günü kebabı yapmaya başladı. 

Pasta yerine, doğum günü kebabı yaptılar!

Klasik etçi kebapçı konseptinin dışına çıkan ve İstanbul’da müşterilerine hizmet sunan bir restoran, yaptığı doğum günü kebaplarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. İşletme sahibi Mehmet Akif Kardaş, “Oluşturduğumuz lezzetlerle klasik etçi anlayışının dışına çıkmak ve müşterilerimize klasik lezzetleri yenilikçi bir şekilde sunmak istedik. İstanbul’un çok özel manzaraları eşliğinde sunduğumuz lezzetleri sahip olduğumuz misyon ve vizyona uygun bir şekilde ve hijyenik koşullar içerisinde hazırlıyoruz” dedi.

 Doğum günü kebabının hem görsel hem de lezzetinin istedikleri gibi olduğunu belirten Mehmet Akif Kardaş, “Kebap bilindiği üzere Ortadoğu’nun en popüler yemeği ve dünyanın birçok ülkesine yayılmış durumda. Farklı kebap türleri bulunmakla birlikte genel olarak kebaplarda belirli standartlara uyuluyor. Kebabın kökeni çok eskilere dayanıyor. Biz de klasik kebap lezzetini farklı bir görsel üzerinden sunmak ve kebabın lezzetini artırmak istedik” diye konuştu.

 Hem görseli hem de lezzeti beklentileri karşılıyor

 Doğum günü kebabı hakkında açıklamalarda bulunan Kardaş, kebabın içeriği ve yapılış süreci hakkında yaptığı açıklamada, “Doğum günü kebabı aslında tam da ismine yakışır bir görüntüye sahip. Nasıl ki doğum günü pastalarının kat kat bir görüntüsü varsa, doğum günü kebabınında da aynı görüntüde olduğunu söyleyebilirim. Kat kat oluşturduğumuz kebabın her katında farklı kebap türü bulunuyor. Yani farklı kebaplar aynı anda tadılabiliyor” ifadelerini kullandı.

 Dört kat olarak hazırlanan kebabın içerisinde iki ayrı tepsi kebabının olduğunu belirten Kardaş, “Kebapta patlıcan, özel soslu kuzu şiş başta olmak üzere çok özel malzemeler kullanıyoruz. Kullandığımız malzemeler kadar bu malzemeleri bir araya getirme şeklimiz de çok özel. Hazırladığımız kebabın lezzeti oldukça iyi. Bu nedenle müşterilerimizin sunduğumuz kebaptan hoşnut kaldığını söyleyebilirim. İşletme olarak temel hedefimiz, klasik lezzetleri hem görsel hem de lezzet açısından çok daha ilgi çekici hale getirmek. Zaten bu tür lezzetler hafızalarda çok özel bir yere sahip. Bizim gibi işletmelerin lezzetleri özel sunumlarla müşterilere sunması ise bu tür lezzetlerin daha çok ön planda yer almasını olanaklı hale getiriyor. Bu nedenle müşterilerimizden aldığımız geri dönüşler ile lezzetlerimizi görsel açıdan çok daha ilgi çekici bir hale getiriyoruz” dedi. 

 Yazılım ve endüstri mühendisi olan işletme sahibi Kardaş, diğer alanlarında olduğu gibi uzun zamandır faaliyet gösterdiği gastronomi alanında da inovatif bakış açısıyla yenilikler yapmaya devam edeceğini beyan edip Doğum Günü Kebabı’nı tescil ettiklerini söyledi.