Patrik Bartholomeos'un evini soyanlar suç makinesi çıktı

Tarabya'da, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un evine hırsızlık için girdikten sonra yakalanan 5 şüpheli suç makinesi çıktı. 1'i cezaevi firarisi olan şüphelilerden, ikisi hakkında ise kesinleşmiş hapis cezaları olduğu öğrenildi.

Patrik Bartholomeos'un evini soyanlar suç makinesi çıktı

Şüphelilerin operasyon sırasında 2'si zırhlı, 3 polis otosuna çarptıkları ve 3 polis memurunun yaralanmasına neden oldukları belirtildi. Üzerlerinden 2 tabanca çıkan ve poliste sorgulanan şüphelilerin, akşam saat 19.00-22.00 saatleri arasında ışığı yanmayan evlere hırsızlık için girdiklerini anlattıkları öğrenildi. Şüphelileri hırsızlık için girdikleri evin Bartholomeos'a ait olduğunu bilmediklerini söyledikleri belirtildi.

Bölgede hırsızları yakalamak için günlerdir 18.00-22.00 saatleri arasında pusu kuran Hırsızlık Büro Amirliğin ekipleri, otomobilin bulunduğu sokağa gelerek tüm girişleri kapattı. Bir süre sonra bir villadan koşarak çıkan yüzleri maskeli ve ellerinde eldivenler bulunan 3 kişinin otomobile binmesi üzerine harekete geçildi.

3 polis aracına çarpıp 3 polisi yaraladılar

Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheliler kaçmaya çalışarak önlerini kesmeye çalışan polis araçlarına çarpmaya başladı. Bu sırada 2'si zırhlı 3 polis otomobilinde hasar meydana gelirken, içlerindeki 3 polis memuru da hafif şekilde yaralandı.

Biri yaralı 5 kişi yakalandı

Şüphelilerin polise silah göstermelerinin ardından önce havaya, daha sonra otomobilin lastiklerine doğru ateş açan polis şüphelilerden Serhat K.'yı bacağından vurarak yaralı olarak yakalarken, yaya olarak kaçmaya çalışan Hüseyin U.Ç.(30), Volkan Ç., Fırat D. ve Mustafa K. da gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte 2 tabancanın yanı sıra evlerinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu değerlendirilen tesbih koleksiyonu, ziynet eşyaları ve bir miktar para bulundu.

Suç makinesi çıktılar

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerle ilgili yapılan incelemede adeta birer suç makinesi oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerden Hüseyin U.Ç.'nin daha önce 42 kez polis tarafından yakalandığı, 4 dosyadan arandığı ayrıca hakkındaki 2 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Volkan Ç. adlı şüphelinin daha önceden 13 kez yakalandığı belirtilirken, Fırat D.'nin ise 34 kez gözaltına alındığı hakkında 3 yıl 8 ay hapis cezası bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden Mustafa K.'nın da 23 kez gözaltına alındığı, yaralı olarak yakalanan Serhat K.'nın 14 adet suç kaydı ile 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

11 lüks eve girmişler

Hırsızlık Büro Amirliği soruşturmasında şüphelilerin Bartholomoes'un evine yaptıkları hırsızlık teşebbüsünün ardından Kartal, Maltepe, Üsküdar, Beşiktaş ve Sarıyer bölgelerinde 11 lüks eve girerek hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Hırsızlıklar sırasında maske takan ve ellerine eldiven geçiren şüphelilerin akşam 19.00 ile 22.00 saatleri arasında hırsızlığa çıktıkları ve "Işığı yanmayan" evleri tercih ettikleri öğrenildi. Ünlülerin soydukları evlerin sahipleri arasında bazı ünlüler ve işadamlarının bulunduğu öğrenildi. Polis yaptığı incelemede azılı hırsızların kullandıkları çalıntı otomobillerin renklerini "Kaplama" yaparak değiştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin bu lüks otomobillere internet üzerinden tespit ettikleri sahte plakaları takarak hırsızlığa gittikleri öğrenildi.

Fener Rum Patriği'nin evine ışık yanmadığı için girmişler

Poliste yapılan sorgularında Rum Fener Patriği Bartholomeos'un evine kim olduğunu bilmeden girdiklerini söyleyen şüphelilerin "Siteye duvardan atlayarak girdiğimizde o evde ışık yanmadığını görünce ona yöneldik. Ancak içeri girdikten bir süre sonra alt kattaki hizmetçi bizi fark edince kaçtık" dedikleri öğrenildi. Olay sırasında Bartholomeos'un hizmetçisi evden gelen sesler üzerine site güvenliğini çağırarak yardım istediğini söylemişti. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü, şüphelilerin sorgusu için savcılıktan ek gözetim süresi alındığını söylediler.