Kuzey Irak'tan kahreden haber!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Kuzey Irak'a gerçekleştirilen harekatta 6 terörist daha etkisiz hale getirildi. PKK’lı bölücü teröristler tarafından bölgeye önceden yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucunda 2 askerimiz yaralandı. Yaralanan 2 askerimizin şehit olduğu bildirildi.

Kuzey Irak'tan kahreden haber!

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, Hakurk'ta 27 Mayıs'ta başlatılan Pençe Harekatı'nda, PKK'lı teröristlerce bölgeye önceden yerleştirilen EYP'nin infilak ettiği ve iki askerin yaralandığı bildirilmişti. Yapılan son duyuruda yaralanan 2 askerin şehit olduğu bildirildi.

MSB, Pençe Harekâtı kapsamında yürütülen operasyonla koordineli olarak Avaşin-Basyan, Hakurk ve Zap bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde, Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesinde devam eden kara ve hava harekatında 6 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. Böylelikle 'Pençe Harekatı' kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15'e çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde 27 Mayıs 2019'da başlatılan Pençe Harekâtında 6 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 oldu."

 

İlk kez ‘Bora’ füzesi kullanıldı

Kuzey Irak'tan kahreden haber! - Resim : 1

Derecik ilçe merkezindeki askeri birliklerden fırlatılan füzeler hedefleri tam isabetle vurdu. 

Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe Harekatı ile ilgili şunları söyledi...

"Bu harekatımız şu anda planlandığı gibi başarılı şekilde devam ediyor. Başlangıçta kara ateş destek vasıtalarımızla, Hava Kuvvetlerimizle sağladığımız destek çerçevesinde hedef bölgesi yumuşatılmış, daha sonra hava hücum harekatıyla bölgeye komandolarımız indirilmiş ve onlar harekatlarını planlandığı şekilde sürdürmektedirler."

"Şu ana kadar toplam 15 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

"Bölgede konuşlandığını tespit ettiğimiz teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Teröristlerin barındığını değerlendirdiğimiz tüm mağaralara, teröristlerin inlerine giriliyor, girilecek. İnşallah asil milletimizin sevgisi, duası, desteğiyle Mehmetçik, komandolarımız bu işin üstesinden gelecekler ve ülkemize, milletimize, halkımıza karşı bölgedeki terörist tehdidini ortadan kaldıracağız. Bu konudaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kahraman ve fedakar Mehmetçik kendisine verilen görevi büyük bir azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir. İnşallah bu harekatın sonunda ülkemize, halkımıza ve sınırlarımıza karşı bu bölgedeki mevcut tehdidin tamamen ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Bu istikamette çalışıyoruz. ”

"Kara Kuvvetleri Komutanımız Yüksekova'ya gitti"

"Biz buradaki çalışmaları sürdürürken Sayın Kara Kuvvetleri Komutanımız da Pençe Harekat Bölgesi ile alakalı Yüksekova’ya gitti. Orada bu faaliyetle ilgili gerekli bilgiyi alıp, emirlerini vermektedir. Pençe Harekatı bir taraftan planlandığı şekilde başarıyla devam ederken aynı zamanda Kandil’de, Asos ve diğer yerlerde tespit edilen terör hedefleri de ilk defa tamamen yerli ve milli kara ateş destek vasıtalarımızla vurulmaya başlanmış ve vurulmaktadır. Mehmetçik bu çerçevede tarihine yaraşır şekilde büyük bir kahramanlık ve fedakarlık göstererek kendisine düşen görevleri en iyi şekilde yapma azim ve kararlılığındadır. Bu harekatın tamamlanmasıyla amacımız hudutlarımıza, ülkemize bu bölgeden mevcut terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılmasıdır. Bu çerçevede Mehmetçik tarafından teröristlerin bu bölgede girilmedik mağarası, ini kalmayacak. Bunlar tamamen tahrip edilecek. Çalışmalarımız bu şekilde devam etmektedir. İnşallah ülkemize, milletimize güzel haberler vermeye devam edeceğiz."

Siyasilerden Pençe Harekatı ile ilgili açıklamalar...

'Allah Mehmetçik'imizi korusun. Ayaklarına taş değdirmesin"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Pençe Harekatı ile ilgili "Allah Mehmetçik'imizi korusun. Ayaklarına taş değdirmesin" dedi.

"Ülkemizin menfaati için elbette gereklidir"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Pençe Harekatı ile ilgili, "Türk Silahlı Kuvvetleri, gerek sınırlarımızın içinde gerekse sınırlarımızın dışında ülkemize yönelik terör hadiselerini önleyebilmek için bu tip girişimlerde her zaman bulundu. Bu da TSK ve ülkemizin menfaati için elbette gereklidir kanaatindeyim." dedi.

"Pençe harekatını sonuna kadar destekliyoruz"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici operasyonla ilgili, "BBP olarak Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde başlatılan Pençe Harekatı'nı sonuna kadar destekliyoruz. Kahramanlarımızın ve bu konuda adım atan hükümetin yanındayız." dedi.