Pentagon'un sırları sızdırıldı! Belgeler arasında Orta Doğu planı da var! "Beş göz için bir kabus"

The New York Times, ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) ait Orta Doğu ve Çin'le ilgili gizli belgelerin sızdırıldığını iddia etti. 100'den fazla belgenin sosyal medyada paylaşıldığı ifade edilirken, ABD’li üst düzey bir istihbarat yetkilisi, "Beş göz için bir kabus" değerlendirmesinde bulundu.

Pentagon'un sırları sızdırıldı! Belgeler arasında Orta Doğu planı da var! "Beş göz için bir kabus"

ABD’nin Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gizli belgelerinin sosyal medya sitelerinde paylaşılmasının yankıları sürerken The New York Times gazetesi, Washington'a ait gizli belgelerin de sızdırıldığını öne sürdü.

NYT'nin haberine göre, ABD’nin Ukrayna, Ortadoğu ve Çin’e ilişkin milli güvenlik sırları hakkında detaylar içeren yeni bir dizi gizli belge sosyal medya sitelerinde paylaşıldı. Analistler, 100’den fazla belgenin ele geçirilmiş olabileceğini ifade ederken, ABD’li yetkililer, sızıntının boyutu ve belgelerin hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda bunun ABD için oldukça zarar verici olduğunu kaydetti.

ABD’li üst düzey bir istihbarat yetkilisi, sızıntıyı, birbirleriyle geniş çapta istihbarat paylaşımında bulunan ABD, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’ya atıfta bulunarak “Beş göz için bir kabus” olarak nitelendirdi.

100’den fazla belgenin ele geçirilmiş olmasından endişe edilirken, belgelerin Ukrayna, Çin, terörizm ve Ortadoğu’daki savaşı kapsadığı belirtildi.

OLAĞAN ŞÜPHELİ RUSLAR

Adalet Bakanlığı, sızıntılar ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile iletişim halinde olduklarını kaydetti. Ukraynalı yetkililer, sızıntının arkasında muhtemelen Rusya’nın olduğunu savundu.