Çevre Bakanlığı 500 sözleşmeli personel alacak! 500 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları ve Kariyer Kapısı başvuru ekranı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 500 Sözleşmeli Personel istihdam edecek. Yayınlanan ilana göre, alınacak personel Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında çalıştırılacak. Peki, Çevre Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 500 sözleşmeli personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…

Çevre Bakanlığı 500 sözleşmeli personel alacak! 500 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları ve Kariyer Kapısı başvuru ekranı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı duyurdu! Afet bölgelerinde istihdam edilecek 500 personel alımı için ilan yayınlandı.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca, 2012/3945 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ve 6864 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile gerekli düzenleme yapılan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar” çerçevesinde mülakat sonucuna göre ilan metninde belirtilen şartlar dahilinde 500 Sözleşmeli Personel alınacak.

KPSS puan sıralaması esas alınmak suretiyle en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere her bir branş için ilana çıkılan kadro sayısının 2 katı kadar aday sözlü mülakata tabi tutulacak.

ÇEVRE BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Adayların başvurularını 27 Mart 2023 tarihine kadar Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden yapmaları gerekmektedir.  Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI!

- Türk vatandaşı olmak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan şartları haiz olmak,

- Sağlık durumu itibarıyla iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk şartlarına elverişli olmak,

- 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre KPSS-P3 puan türünden en az yetmiş (70) puan almış olmak,

- İlan tarihi itibarıyla özel veya kamu kurumlarında en az 3 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak, (Mesleki tecrübelerin değerlendirilmesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında başvuruda bulunulan branş ile ilgili/alakalı meslek kodlarından lisans mezuniyetinden sonra yatan sigortalı hizmet süreleri değerlendirmeye alınacaktır.)

-  Son başvuru günü itibarıyla 40 (kırk) yaşını doldurmamış olmak. (27.03.1983 ve sonrası doğumlu olmak)

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN