Koronavirüsten ölenler için ilginç ayin

Peru’da Lima Katedrali’nde korona virüsten (Covid-19) ölenlerin fotoğrafları katedralin banklarına, sütunlarına ve panolara asıldı. Başpiskopos Carlos Castillo, ölenlerin fotoğrafıyla anma ayini düzenledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle son dönemlerde etkilenen Güney Amerika ülkeleri zor günler yaşıyor. Ülkelerde vaka ve ölü sayılarında artış meydana gelirken, Peru’nun Lima kent merkezinde bulunan Lima Katedrali’nde, korona virüs nedeniyle yaşamını yitirenlere ait 5 bin fotoğrafla ayin düzenlendi.

Virüsün kurbanları anılıyor

Başpiskopos Carlos Castillo, katedral çalışanlarının virüs nedeniyle hayatın kaybedenlerin fotoğraflarını hazırladıklarını ve katedrali bu fotoğraflarla donatmak için günlerce çalıştıklarını ifade etti.  Bankların doldurulduğu, ardından virüsün kurbanlarına ait fotoğrafların duvarları, sütunları ve panoları kapladığı ifade edildi.

'Sağlık sistemi ticari temelli, merhamet değil'

Başpiskopos Castillo, bunun korona virüs kurbanlarını anmak için yapıldığını belirterek, Peru'nun sağlık sistemini, Merhamet değil, ticari temelli sözleriyle eleştirdi. Peru’da ülke ekonomisinin bu yıl içerisinde yüzde 12 daraldığı ifade edilirken, Başpiskopos Castillo, Daha zor günler bizi bekliyor diyerek, insanlara yoksullarla birlik olma çağrısında bulundu.

Peru’da son durum

Peru’da açıklanan son verilere göre korona virüs nedeniyle 6 bin 688 kişi yaşamını yitirdi. Peru Sağlık Bakanlığı, ülkede 229 bin 736 kişinin virüse yakalandığını; 115 bin 579’unun hastalığı yendiğini açıkladı.