Peş peşe dehşeti yaşadılar... İzmir ve Tokat'ta köpek saldırısı! 2 çocuk yaralandı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde komşusunun bahçesine giden Hüseyin Çınar Avcı (6), zincirle bağlı Pitbull melezi köpeği sevmek isterken saldırısına uğradı. Tokat'ta da benzer bir olay yaşandı. Köpek saldırısına uğrayan çocuk yüz bölgesinden yaralandı.

Peş peşe dehşeti yaşadılar... İzmir ve Tokat'ta köpek saldırısı! 2 çocuk yaralandı

Bayraklı'da Hüseyin Çınar Avcı ile ablası Zeynep Avcı (9), 18 Şubat saat 14.00 sıralarında komşuları A.H.Ö.'nün Doğançay Mahallesi'ndeki 2 katlı müstakil evinin bahçesine gitti. Hüseyin Çınar Avcı, burada zincirle bağlı Pitbull melezi cinsi köpeği sevmek istedi.

Ancak, köpek bir anda Avcı'ya saldırdı. Baş, kol ve kulağından yaralanıp, feryat eden Hüseyin Çınar Avcı'nın yardımına anneannesi ile köpeğin sahibi A.H.Ö. koştu. A.H.Ö., köpeğini kuyruğundan çekerek çocuğu kurtardı.

'Başımdan kan akmaya başladı'

İhbarla gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından çocuğu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada başına dikiş atılıp, yırtık meydana gelen kol ve kulağının da tedavisi yapılan Avcı, taburcu edildi. Mehmet Avcı, oğluna saldıran köpeğin sahibinden şikayetçi oldu. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Hüseyin Avcı, "Köpeği sevmek istedim. Ancak, bana saldırdı. Başımdan kan akmaya başladı. Çok korktum. Anneannem ve köpeğin sahibi geldi. İçlerinden biri köpeği kuyruğundan çekip, beni kurtarmış" dedi.

Peş peşe dehşeti yaşadılar... İzmir ve Tokat'ta köpek saldırısı! 2 çocuk yaralandı - Resim : 1'Oğlum büyük travma geçiriyor'

Oğlunun yaşadığı olay nedeniyle travma yaşadığını belirten Mehmet Avcı ise şöyle konuştu: "Sadece onun değil, annesinin ve benim de psikolojimiz bozuldu. Oğlumun şu an acı çektiğini biliyorum. Sağlık durumu iyi değil. Haberi ilk aldığımda köpek ısırdığını bilmiyordum. Bir hayvansever olarak köpeğin sahibinden şikayetçi oldum. Çocuklarım da hayvanları çok sever. Bu tür saldırgan köpeklerin insanların ve özellikle çocukların çevresinde olmaması gerekiyor. Köpeğin ağızlığının takılı olması ve insanlara ulaşamayacak şekilde bağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece bizim başımıza gelmedi, ilk değil. Haberlerde sürekli görüyoruz, bu duruma bir önlem alınmasını istiyoruz. Bugün benim başıma geldi, yarın sizin başınıza gelmesin. Allah'tan ucuz atlattık, inşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz" diye konuştu.

Peş peşe dehşeti yaşadılar... İzmir ve Tokat'ta köpek saldırısı! 2 çocuk yaralandı - Resim : 2

Tokat'ta köpek saldırısına uğrayan çocuk yüz bölgesinden yaralandı

Tokat’ta ekmek almaya giderken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuk burnundan ve dudağından yaralandı.

Peş peşe dehşeti yaşadılar... İzmir ve Tokat'ta köpek saldırısı! 2 çocuk yaralandı - Resim : 3

Sulusaray ilçe merkezinde ikamet eden ortaokul öğrencisi Berat Sunar (12) kuzeni ile ekmek almak için evinden çıktı. Fırına yaklaştığı sırada sokak köpeğinin saldırısına uğrayan çocuk biranda kendisini yerde buldu. Yüzü kanlar içinde kalan çocuk kuzeninin köpeğe müdahalesi ile saldırıdan kurtuldu. Vatandaşların yardımı ile çocuk Sulusaray Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan ilk müdahalenin ardından Berat, ambulansla Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Dudağına dikiş atıla çocuk plastik cerrahi servisinde tedaviye alındı. Yaşadığı korku dolu anları dile getiren Sunar, “Aşağı sokakta bir tane fırın vardı. Kuzenimle birlikte ekmek almaya gidiyorduk. Birden bir tane sokak köpeği fırının önünde üstünüze saldırdı. Kuzenimle birlikte bağrışmamız falan o onu kaçırttı. Oradaki ekmekçi abi sağ olsun hastaneye götürdü. Oradan pansuman falan yaptılar. Tokat'a sevk ettiler dikiş atıldı dudağıma. Şu an pazartesi bekliyoruz" dedi.

"Köpekleri çok severdim"

Köpekleri çok sevdiğini, köpek beslediğini belirten Sunar, “Köpeklerim vardı. Çok güzel bakardım. Çok severdim. Hatta sokak köpeklerine mama falan verirdim. Bu köpeği tanımıyordum. Birden saldırdı. Direkt yüzüme saldırdı. Kuzenim de yanımdaydı. O da bağırdı, çağırdı. Onunla birlikte kurtulduk. Allah'a şükür daha büyü bir şey olmadı. Bacağımı alabilirdi, koparabilirdi. Yani buna şükür bununla yetindi” diye konuştu.