Petrol artan stoklara rağmen zirveye tutundu

Petrol fiyatları, ABD'de geçen hafta 1 milyon varil kadar artan petrol stoklarına rağmen 7 yılın zirvesine yakın bir seviyede seyrediyor. 6 Ekim 2021 Çarşamba günü petrol fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel durum...

Petrol artan stoklara rağmen zirveye tutundu

Petrol fiyatları, ABD’de ham petrol ve yakıt stoklarının yükselmesine rağmen 7 yılın en yüksek seviyelerine yakın bir seyir izliyor. Brent petrol 82,78 düzeyinde bulunuyor.

Vadeli kontratlar, New York piyasasında önceki dört seansta yüzde 6’dan fazla yükselerek varil başına 79 dolara ulaştı.

Özel sektörün desteklediği Amerikan Petrol Enstitüsü’nün verilerine göre, ham petrol stokları geçen hafta 1 milyon varil artarken benzin stokları 3,7 milyon varil artış kaydetti.

Eğer bu rakamlar hükümetin açıkladığı resmi veriler tarafından onaylanırsa, petrol stokları art arda ikinci hafta da yükselmiş olacak.

Gaz krizinin şimdiden petrole olan talebi artırdığını belirten Suudi Aramco, Asya’ya ihraç ettiği tüm ham petrol fiyatlarında OPEC+ toplantısı sonrasında indirim yaptı. Şirket, ana ihracat ürünü olan Hafif Arap petrolünde Kasım için varil bşaına 40 cent 1,30 euro arasında iskonto uyguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'da enerji üretimi yatırımlarının azaldığını belirterek, "Avrupa enerji piyasalarında bir çeşit histeri yaşanıyor. Çünkü birileri iklim değişikliği üzerine spekülasyon yapıyor ve o zaman enerji üretimine yatırımlar azalmaya başlıyor." dedi.